Her er, hvad der egentlig sker, hvis man ikke sætter sin telefon i flytilstand, inden flyet letter

26/02/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Personalet kan se, hvis der er nogen på flyveren, der ikke har slået flytilstand til.

Mest læste i dag

Alle, der har prøvet at flyve, ved godt, at man skal slå flytilstand til på sin telefon, inden flyet letter.

Men hvorfor?

Du har sikkert undret dig over det før, men kunne det ikke have negative konsekvenser ikke at overholde denne regel? Og hvad er flytilstand egentlig?

Ifølge USA Facts anses flyvning for at være mere sikkert end at køre i bil, tog, busser og motorcykler på grund af mængden af ulykker. Men der er et par faktorer, der potentielt kan gøre en rejse mindre sikker.

Det skriver Unilad.

Et spørgsmål om forbindelse

Digital Trends fortæller, at hvis du sætter din telefon på flytilstand, forhindres telefonen i at kunne kommunikere med mobilmaster, samt forhindrer den i at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværk og slukker for Bluetooth-funktionen.

Apple hævder dog, at deres enheder kan bruge Bluetooth og Wi-Fi, mens de er i flytilstand - de skal bare tændes separat.

Flytilstandsfunktion, som alle moderne mobiltelefoner nu har, vil forhindre din telefon i at skabe tumult ved at oprette forbindelse til andre mobiltårne og forstyrre de frekvenser, der bruges af piloterne.

Telefonsignaler er ikke ligefrem forbundet med at få flyet til at styrte ned, men i stedet kan de forstyrre flyets navigations- og landingsvejledningssystemer, hvilket gør arbejdet vanskeligere for piloter og flyveledere.

Personalet kan se det

Personalet vil være i stand til at se, om der kommer interferens fra en telefon, men de vil ikke være sikre på, hvilken telefon der forårsager interferensen.

Det betyder dog ikke, at du skal risikere det.

Ifølge Travel and Leisure har der aldrig været et flystyrt forårsaget af, at en telefon ikke er i flytilstand, men det er almindelig høflighed at minimere alle distraktioner.

Men hvis du fik det tilfældigt og på en eller anden måde blev fanget af et medlem af flyselskabets team, ville du blive anset for at være ulydig mod besætningsmedlemmernes instruktioner - hvilket er en føderal lovovertrædelse (i USA) og kan resultere i alvorlige konsekvenser.

Anbefalet til dig