Hvis du ejer du en telefon af dette mærke, bør du nok lede efter en ny

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
EU har fastslået at et særligt telefonmærke repræsenterer højere risici.

Mest læste i dag

Forbrugere med telefoner fra Huawei bør begynde at overveje alternativer, efter EU-kommissionens udmelding torsdag, hvori den fastslår, at både Huawei og ZTE udgør en højere sikkerhedsrisiko end andre 5G-leverandører.

Det skrev Ritzau ifølge mediet Electronic-supply for et par måneder siden.

“Vi kan ikke risikere, at vi opretholder afgørende afhængighedsforhold, som kan blive et våben mod vores egne interesser. Det ville være en for kritisk sårbarhed og en for alvorlig risiko for vores fælles sikkerhed,” udtaler Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked, under et pressemøde i Bruxelles for et par måneder tilbage.

Hvad betyder dette for den almindelige forbruger?

Med EU-kommissionens skift i holdning og opfordring til at undgå teknologi fra Huawei og ZTE, kan ejere af Huawei-telefoner stå over for fremtidige udfordringer, hvis teleselskaber og tjenesteudbydere følger kommissionens anbefalinger. Dette kan indbefatte begrænsninger i softwareopdateringer, kompatibilitet med netværk og adgang til apps og tjenester.

Det er værd at nævne, at hvis 5G fra Huawei blev fuldstændig forbudt, ville man stadig kunne købe Huawei telefoner.

Ifølge EU-kommissionen har 24 af de 27 medlemslande allerede vedtaget regler, der tillader dem at indføre restriktioner på tech-giganter som Huawei og ZTE. Men kun ti lande har indtil videre gjort brug af disse regler.

Breton påpeger, at processen med at udelukke højrisikoleverandører går for langsomt, hvilket kan indikere, at EU ønsker at se mere decisive handlinger i retning af at afværge potentielle sikkerhedstrusler fra kinesiske techfirmaer.

Udmeldingen fra EU-Kommissionen falder i tråd med en global trend, hvor der er øget mistro over for kinesiske teknologiselskaber.

For forbrugere, der er afhængige af Huawei-telefoner, kan dette være et wakeup-call til at begynde at undersøge alternative mærker.

Anbefalet til dig