Hvorfor har fryseren ikke lys, når køleskabet har? Svaret vil komme bag på dig

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du også undret dig?

Mest læste i dag

Har du nogensinde fundet dig selv nysgerrig efter de små mysterier i hverdagen, såsom hvordan lyset i dit køleskab rent faktisk fungerer?

Denne undren, som mange af os har haft siden barndommen, om hvad der sker med det lille lys, når døren lukkes, afslører faktisk et større billede af innovation og design, der ligger bag de mest almindelige husholdningsapparater.

Interessen for køleskabets indre lys har været et universelt fænomen, som har pirret nysgerrigheden hos folk i alle aldre. Når man åbner døren til køleskabet, tændes et lys, som synes at have det eneste formål at oplyse vores sene natte-snacks eller kulinariske opdagelsesrejser.

Men har du nogensinde spekuleret på, hvorfor der ikke findes et tilsvarende lys i fryseren?

Den simple forklaring ligger i den måde, fryseren fungerer på, forklarer Genialne.pl.

Kuldegenereringen i fryseren ville faktisk beskadige almindelige pærer. Selvom der i dag findes pærer, der kan modstå ekstreme temperaturer ned til ca. -25 grader Celsius, er de simpelthen for dyre til at blive almindeligt anvendt i frysere.

Derudover ville et lyssystem i fryseren kræve plads, hvilket kunne mindske den samlede kapacitet for opbevaring af madvarer.

Og lad os ikke glemme isdannelsen, som kunne dæmpe lyset, hvilket gør det mindre effektivt.

Så næste gang du åbner din fryser og har brug for lygte - så ved du nu hvorfor.

Anbefalet til dig