Mange har dårlig mobilvane: Her er de overraskende grunde til, at du skal slukke den oftere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere gode grunde til at slukke mobilen i ny og næ.

Mest læste i dag

Vi ønsker alle, at vores smartphones er klar 24 timer i døgnet 7 dage om ugen, men det kan være en dårlig idé at lade disse komplekse enheder være tændt hele tiden.

De fleste eksperter anbefaler, at du lukker din telefon ned mindst en gang om ugen, men er dette virkelig et alvorligt problem, og kan det gøre nogen mærkbar forskel for din mobile enheds ydeevne og levetid?

Her er alt hvad du behøver at vide om at give din smartphone et velfortjent hvile, og om det er en god idé at trykke på tænd/sluk-knappen en gang imellem.

Sundere for dit batteri

Desværre holder batterierne i vores telefoner ikke evigt. Processen med at oplade batteriet og lade det ned kaldes en cyklus, og hver telefon har et begrænset antal af dem, før batteriet nedbrydes, og det kan holde mindre strøm end før.

Dette er typisk et sted mellem 400 og 1600 cyklusser, skriver The Mirror.

Når du lader telefonen være tændt, og selv under opladning, bruges der en lille mængde strøm til at opretholde en netværksforbindelse, hvilket sparer batteriets levetid. Du kan dog bremse denne nedbrydning ved at slukke din telefon, når du oplader enheden.

Sundere for dig

De fleste eksperter er enige om, at det at være online hele tiden ikke er godt for din mentale sundhed, såvel som at det forårsager problemer med søvn, opretholdelse af koncentrationen og anstrengte øjne.

At have lejlighedsvis pause fra notifikationer, beskeder og andre distraktioner kan hjælpe dig med at slappe af og være mere nærværende, især i virkelige sociale situationer.

Hvis du slukker mobilen en gang imellem, hjælper det dig med at undgå at blive afhængig af sociale medier, som er blevet forbundet med følelser af utilstrækkelighed, depression og isolation.

Dette er især vigtigt om natten, hvor din hjerne vil forsøge at slappe af fra dagens stress.

Gør telefonen hurtigere og fjerner fejl

Enhver computer nyder godt af en genstart, som hjælper den med at rydde midlertidige filer og cachelagrede data, der muligvis kører i baggrunden.

Hver gang du slukker for din telefon, ryddes dens RAM, dette fungerer ligesom en computer. Efter at have været tændt i lang tid bliver din RAM fyldt med unødvendige data, hvilket får systemet til at blive langsommere, og apps bliver træge og i nogle tilfælde mindre stabile.

Mens mange enheder er blevet bedre og mere effektive og administrerer og rydder denne hukommelse, er der normalt nogle data tilbage.

Hvis du slukker for din enhed, frigøres dette igen, hvilket gør den klar til at påtage sig den næste store opgave uden at være begrænset af allerede tilstoppet hukommelse, det kan også forhindre nedbrud for systemet, der løber tør for hukommelse eller forårsage fejl.

Mere miljøvenligt

Ved at slukke din enhed om natten kan du sikre, at den holder længere, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge penge på at udskifte den, du vil bruge mindre strøm til at holde den kørende, og der vil blive produceret færre telefoner.

En af de mest velkendte årsager til, at dine elregninger holder sig høje, og hvorfor telefoner batteri og taber mange cyklusser, er at holde telefonen opladet, mens du sover, hvor den vil blive ved med at oplade en opladning mellem 99 og 100 procent.

Du kan undgå dette blot ved at oplade telefonen til 100 procent og sluk for den, mens du tager stikket ud af stikkontakten, så om morgenen, ligesom du, vil den være frisk og klar til den kommende dag.

Anbefalet til dig