Næsten alle danskere er skyldige: Disse vaner gør, at din telefon hurtigt løber tør for strøm

13/01/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det er helt sikker de færreste, der kan prale af, at de ikke har mindst én af de dårlige vaner.

Mest læste i dag

Et hav af danskere kender til det.

Du tager hjemmefra med 100 procent strøm på telefonen, men allerede inden middagstid er den ved at være flad igen, hvorfor du er nødsaget til at finde en oplader og en stikkontakt.

Det at din telefon løber hurtigt tør skyldes helt sikkert, at du - ligesom et utal af andre mennesker - har fået dig nogle dårlige vaner, når det kommer til opladning af telefonen. Vanerne virker måske nok harmløse, men faktisk kan de være med til at forkorte din telefons levetid og ydeevne med at ødelægge batteriet.

Gizchina har nu fundet tre vaner, der kan beskadige batteriet, som mange af os nok gør os skyldige i.

Du tager ikke coveret af, inden du oplader telefonen

En af de mest almindelige vaner blandt smartphonebrugere er at oplade deres telefon med etuiet stadig på.

Det er imidlertid en dårlig idé, og det er der to grunde til.

For det første øger det risikoen for, at dit batteri overopheder under opladning. Når batteriet lades op, bliver det også varmt, men med et cover på telefonen kan den varme ikke lige så nemt slippe væk fra elektronikken.

Derudover øger det også risikoen for, at dit opladerstik går i stykker. Mange covers er dårligt designet, når det kommer til det strømførende stik, og derfor risikerer du at skulle ase og mase for at få stikket på plads, når telefonen skal lades op.

Løsningen er, ikke overraskende, at tage coveret af telefonen, imens den ligger til opladning.

Du bruger hurtigopladeren hver dag

Hvis din smartphone leveres med en 40W eller hurtigere oplader, er det vigtigt ikke at bruge den hver dag. Det kan nemlig forringe batteriet betragteligt allerede i løbet af det første års brug.

Løsningen er at have en sekundær, langsommere oplader, som du bruger til opladning i længere tid, f.eks. om natten.

Reservér hurtigopladeren til de gange, hvor du har hurtigt brug for strøm.

Det virker måske ikke særligt logisk, men at bruge en ekstremt hurtig oplader hver dag kan belaste dit batteri og få det til at nedbrydes hurtigere.

Du lader batteriet køre helt i bund

Hvor mange procents strøm skal der være tilbage i batteriet, før du lægger den til opladning? 20 procent? 15? 10? Eller lader du den køre helt død, før du sætter den til strøm?

Hvis du bruger den sidste strategi, bør du vænne dig af med det.

Det belaster nemlig batteriet helt enormt, når strømniveauet falder til mindre end 10-15 procent - og hvis du gør det konsekvent, øger du altså nedbrydningen af telefonens batteri.

For at undgå dette er det bedst at oplade din telefon, når batteriet er på 15-20 procent og ikke lavere. Selvom det er okay at gøre dette lejlighedsvis, anbefales det ikke at gentage det hver dag.

Anbefalet til dig