Samsung advarer mobiltelefonsejere: Snart kræver det et betalt abonnement

Af: Lucas Andreas

|

08/07/2024

Teknologi
Foto: Framesira / Shutterstock.com
Snart vil det blive aktuelt at skulle betale på abonnementsordning for at låse op for funktionerne.

Lige nu læser andre også

Der er snart ikke det, man ikke kan købe på en abonnementsordning.

Streaming, opladning til elbilen og indgangskort til fitnesscentret er blot nogle af dem, ligesom BMW for få år trak overskrifter, da de annoncerede, at funktioner i deres biler kunne komme på abonnementsordning.

Nu hopper Samsung med på vognen.

Samsung har netop afsløret deres nye Galaxy S24-serie, og en af overskrifterne ved den nye telefon var inklusionen af avancerede AI-funktioner, der er designet til at forbedre brugeroplevelsen.

Til start har funktionerne været tilgængelige uden omkostninger, men kan det meget snart ændre sig.

Det skriver det tyske tech-medie Giga.

Samsung overvejer nemlig at indføre en abonnementsmodel fra 2026, hvilket vil påvirke, hvordan brugerne kan tilgå de nye teknologier.

Det præsenterede Samsung på en pressekonference, hvor de afslørede deres planer for de nye AI-funktioner i Galaxy S24 Ultra.

Her blev det klart, at de nuværende gratis tjenester muligvis vil kræve betaling om få år.

Galaxy AI er navnet på Samsungs AI system, som der investeres stort i og som er baseret på Googles teknologi og tilpasset til Samsungs smartphones.

Den nye Galaxy AI omfatter en række funktioner, der er designet til at gøre hverdagen lettere for brugerne. Men da serverkapacitet og vedligeholdelse af AI-teknologi er omkostningstungt, ser Samsung sig nødsaget til at overveje en abonnementsmodel.

Ikke kun Samsung

Betalingsstrategien kan ligne den fra andre tech-giganter som Apple, der også overvejer at introducere betalte AI-tjenester.

Selvom Samsung endnu ikke har specificeret de præcise omkostninger ved fremtidens AI-tjenester, er der spekulationer om, at der kan komme forskellige abonnementspakker.

De grundlæggende AI-funktioner kunne forblive gratis, mens de mere avancerede og ressourcekrævende funktioner vil være tilgængelige mod betaling.

En sådan strategi vil give Samsung mulighed for at fortsætte med at promovere Galaxy AI, samtidig med at de sikrer en indtægtskilde for de mest innovative og investeringskrævende funktioner.

Kommunikationen omkring ændringerne forventes at blive intensiveret i de kommende måneder, så brugerne kan forberede sig på, hvad der venter.

I mellemtiden kan brugere af Galaxy S24 nyde de imponerende AI-funktioner uden omkostninger, men det er klart, at landskabet for smartphone-teknologi er i konstant forandring, og betaling for avancerede funktioner kan snart blive normen.

Anbefalet til dig