Skrothandlere leder efter dem: Mange smider dem ud, men i 99% af tilfældene indeholder de 22 karat guld

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Mange apparater, som de fleste har derhjemme og ofte smider ud, indeholder guld. Med guldpriser, der når rekordhøjder, er skrothandlere konstant på udkig efter dem.

Lige nu læser andre også

Mens antallet af teknologiske apparater stiger dagligt, er det kommet frem, at mange af dem, som ofte smides ud eller gives til skrothandlere for få penge, faktisk indeholder 22 karat guld.

Motherboards fra både computere og smartphones, som de fleste har derhjemme og ofte kasserer, når de er blevet for gamle, indeholder i virkeligheden en lille formue. Det skriver det franske medie Linternaute.

Mange virksomheder lever af de kasserede apparater, takket være de guldbelagte stik på disse motherboards.

"Man finder motherboards i de fleste elektroniske systemer, og 99 % af de legeringer, du ser i guld, er faktisk guld," siger en skrothandler.

Han lærte dette håndværk af en mand, der købte motherboards i kilovis, hvilket viste sig at være en god forretning for ham.

"Jeg havde mange defekte telefoner. Jeg brugte omkring en uge på at fjerne deres motherboards. Derefter undersøgte jeg online, hvordan man udvinder guldet fra dem. Man skal lægge dem i en jernbeholder fyldt med syre. Alle motherboards opløses, og guldet flyder op til overfladen," siger han.

Det er ikke muligt for en privatperson at udvinde guldet selv, da der kræves en særlig legering, og processen er farlig. Guldet findes ikke kun i smartphones og computere, men også i mange andre elektroniske apparater, da det er en fremragende leder.

Derfor anbefales det ikke at smide disse apparater væk eller sælge dem billigt til skrothandlere, men i stedet sælge dem til specialiserede forhandlere. Disse firmaer vil give dig en bedre pris for dine apparater, og vigtigst af alt vil de sikre, at de værdiløse plastdele ikke ender i naturen.

Motherboards indeholder skadelige stoffer for miljøet, herunder tungmetaller som bly, cadmium og kviksølv. De indeholder også bromerede flammehæmmere, som potentielt er giftige. Hvis de deponeres eller bortskaffes forkert, kan det føre til miljøforurening.

Anbefalet til dig