Vigtig besked fra Apple: Opdatér nu

Af: Per Broch

|

02/06/2020

Teknologi
Man skal opdatere sin iPhone nu. Foto: Shutterstock
Apple har udsendt en besked om, at deres brugere af iPhones og iPads skal opdatere deres produkter med det samme. Det er en vigtig opdatering.

Mest læste i dag

Der har tilsyneladende været alvorlige fejl i den software, som Apple tidligere har udsendt. Den seneste version af det mobile styresystem, der er kaldt iOS 13.5, har haft så alvorlige fejl, at mægtige Apple lynhurtigt har lavet en ny version, der har rette de fejl, som den tidligere version havde.

Den nye version, iOS 13.5.1, er netop udsendt og Apple anbefaler, at alle brugere med en enhed, der kan understøtte iOS13 skal opdatere til den nye version.

Der er ligeledes blevet frigivet en ny version af styresystemet til iPads, der kaldes iPadOS 13.5.1. Det samme med et nyt styresystem til Apple Watch.

Den væsentligste fejl i styresystemet var et sikkerhedshul, det gjorde det muligt at et såkaldt jailbreak af nyere iPhones. På den måde kan man omgå telefonens sikkerhed og installere software, som ikke er godkendt af Apple og potentielt være ødeløggende for brugeren. .

Opdateringen til iOS 13.5.1 lukker dette sikkerhedshul.

Nogle mener dog, at det er en fordel for forbrugeren, hvis telefonen kunne jailbreakes. På den måde ville man kunne omgå Apples kontrol over, hvad der kan installeres på telefonen. 

 

Anbefalet til dig