Vigtig besked til YouSee-kunder: Dette skal du være opmærksom på

20/02/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Har du YouSee-abonnement, bør du læse med her

Mest læste i dag

En snedig bølge af svindelmails, der udgiver sig for at være fra YouSee, har sat alarmklokkerne i gang hos Mit Digitale Selvforsvar.

Sikkerhedsappens eksperter advarer om, at disse fupmails forsøger at narre modtagerne til at afgive følsomme oplysninger ved at påstå, der er problemer med deres faktureringsoplysninger.

Med en tilsyneladende harmløs opfordring om at opdatere betalingsinformationer via et medsendt link, og en tidsfrist på kun tre dage, lægger svindlerne pres på for at skynde sig ind i fælden uden at tænke sig om. "Formålet er at få dig til at glemme din kritiske sans," understreger Mit Digitale Selvforsvar.

Men lad dig ikke narre. Denne digitale dødsfælde er intet andet end en fup, og sikkerhedsappen råder kraftigt til, at man ignorerer henvendelsen og sletter den med det samme. Og er der den mindste tvivl, opfordres der til at kontakte YouSee gennem deres officielle kanaler.

I en tid, hvor digital svindel bliver mere avanceret, er det vigtigere end nogensinde at holde hovedet koldt og sin kritiske sans skærpet. Svindlere har finpudset deres metoder til at lave mails og sms'er, der ved første øjekast virker troværdige, og kan ligne de kommer fra MobilePay, banker eller endda myndigheder.

Mit Digitale Selvforsvar tilbyder en række guldværdige råd for at navigere sikkert i den digitale verden:

  • Vær altid kritisk overfor afsenderen. Ser det for godt ud til at være sandt, er det sandsynligvis også det.

  • Indtast aldrig personlige oplysninger via links i mails eller sms'er. Brug i stedet appen eller hjemmesiden direkte.

  • Undgå at klikke på links i mails og sms'er, medmindre du er helt sikker på afsenderens ægthed.

I kampen mod digital svindel er oplysning og opmærksomhed dine bedste våben. Hold øje med fupnumre, og husk, at en smule skepsis kan spare dig for store problemer.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Anbefalet til dig