Virussen ændrer hverdagen: Sådan kan din kommende flyvetur se ud

Det italienske designfirma Avio har lavet flysæder, der skal sikre folk mod at blive smittet med den dødelige coronavirus

Mest læste i dag

Hvis du rejser ofte, har du helt sikkert oplevet proppede fly, hvor man er mast sammen ved siden af mange andre passagerer.

Men de dage, hvor man kommer tæt på sine med-passagerer kan være fortiden, når vi kommer ud af coronakrisen.

Det skriver mirror.co.uk

To koncepter for nye sæder

Det italienske designfirma Avio Interors har afsløret deres vision for, hvordan flysæder kan komme til at se ud, når landegrænserne igen åbner – og de ser meget anderledes ud end de sæder vi kender.

Avio interiors har lavet to koncepter for flysæder, som kaldes Glassafe og Janus. Begge sæderne skaber en fysisk barriere mellem passagererne, som skal reducere risikoen for spredning af bakterier og vira.

Glassafe med en gennemsigtig adskillelse

Det første concept, Glassafe, har en gennemsigtig dele mellem passagerernes sæder

 

Foto: Avio interior

 

Avio interior forklarer: ”Glassafe er lavet af gennemsigtigt materiale for at skabe harmoni og æstetisk lys i hele kabinen. Samtidig opfylder den perfekt idéen om at skabe en lukket volume omkring hver passager, som minimere kontakten mellem passagerne. Både muligheden for at samtale og at have luft der passerer mellem to passagerer bliver minimeret og det vil reducere risikoen for at smitte med virus.”

Janus, hvor man vender hver sin vej

Janus-konceptet har sæder der skiftevis vender fremad og bagud, som også har et beskyttende element imellem sæderne.

 

Foto: Avio interior

 

Avio Interior forklare: “Janus er et to-sidet sæde, som lader alle tre passagerer på en række være adskilt både med en fysisk barriere lavet af gennemsigtigt materiale, men som yderligere isolere dem ved at vende forskellige veje.  Alle passagerer har deres eget område, som er isoleret fra andre – også dem der går på midtergangen.”

 

De nye sæder er stadig kun koncepter, men de giver et interessant indblik i, hvordan flyrejse kan se i en verden efter coronavirus.

Avio interior har ikke afsløret, hvor meget deres design koster, eller om de har planer med flyselskaber om at føre dem ud i livet.

Anbefalet til dig