Efter 26 år: Slut for H&M

31/01/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Wikimedia Commons
H&M deler stor nyhed med offentligheden.

Mest læste i dag

En æra er forbi

Helena Helmersson, administrerende direktør for den svenske tøjgigant H&M, har annonceret sin afgang efter fire år ved roret.

Helmersson, som har været en del af H&M i imponerende 26 år, meddelte sin beslutning onsdag morgen, hvilket markerer afslutningen på en æra for virksomheden.

"Det er med blandede følelser, at jeg har informeret bestyrelsen om, at jeg har besluttet mig for at stoppe som direktør." udtaler Helmersson ifølge Expressen.

Under hendes ledelse har H&M navigeret gennem komplekse udfordringer, herunder en global pandemi og flere geopolitiske og makroøkonomiske udfordringer.

"Det har været en intens periode, som jeg er meget stolt af at have ledet, men det har også været krævende personligt, og jeg føler nu, det er tid til at vende et nyt kapitel," forklarer Helmersson.

H&M har ikke spildt tid med at finde hendes afløser.

Daniel Ervér, som har været en del af H&M i 18 år og senest har fungeret som chef for selve H&M-varemærket, træder ind som den nye koncernchef. Ervér udtrykker sin begejstring og ydmyghed over det nye ansvar:

"Jeg er både beæret og meget glad for bestyrelsens tillid, og jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at føre H&M fremad."

Helmerssons afgang og Ervérs tiltræden signalerer en ny æra for H&M, hvor virksomheden fortsætter sin rejse i en stadigt skiftende modeindustri. Med den nye ledelse ved roret er det spændende at se, hvilken retning H&M vil tage i de kommende år.

Anbefalet til dig