Hurtig guide: sådan ser du skarp ud i sommersolen

09/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

I år er det fx in med en trenchcoat fra Lindbergh. Foto: Lyngby Storcenter
Vinteren er overstået. Nu er det tid til at få sig en øl i solskinnet, sparke bold med drengene eller komme ud og mærke den kølige luft på de danske kyster. Det kræver også tøj, der passer til årstiden.

Mest læste i dag

Farveleg

Forår er lig med farver. I naturen og i moden. Så start med at skrue ned for de mørke farver, og tilføj et par lyse jeans, farvede sneakers eller lette chinos. Der er dog ingen, der siger, at du absolut skal springe ud i farver fra top til tå, fra det sekund vi har stillet om til sommertid. Start eventuelt i det små med at mikse lyse bukser med en bløde mørk strikbluse, kast et halstørklæde om kraven på din trenchcoat eller brug en ny, sommerlig skjorte med blomsterprint sammen med et par mørke uldbukser. Simpelt, men effektivt.

Befri anklerne

Du har formentligt trasket vinteren tynd i store tunge vinterstøvler, og nu er det på tide at give dem en sidste omgang med skosværte og pudseklud, inden du siger ’på gensyn’ og sætter dem ind i skabet til næste sæson. Hop i stedet i de lyse sneakers eller de korte lædersko med snøre, smøg buksebenene op og nyd den øjeblikkelige forårsfølelse, der følger. Er vinden stadig lidt kølig om morgenen, klarer du nemt frisag med et par sokker i en god uldblanding.

På med jakken

Hils på dit nye ultimative it-item til den nye sæson; forårsjakken. Let, luftig og gerne i friske farver eller bløde pasteller. Gå efter den tidløse trenchcoat, hvis du foretrækker et klassisk look, eller kast dig over en cool bomber jacket i en af sæsonens mange uimodståelige pasteller af for eksempel gul, grøn eller lilla. Er det lidt køligt fra morgenstunden, så tag en strikbluse under.

Quick fix dit look

Har du ikke tid til at gå på jagt efter nye forårsitems, så giver vi dig det ultimative ’quick fix’, der kan forvandle dit look fra tung vinter til frisk forår på lige præcis den tid, det tager at rulle ærmer op på en skjorte. Rul op til cirka samme længde som en T-shirt, og gå foråret i møde med et cool hverdagslook.

 

Anbefalet til dig