Trollbeads er så trendy at smykket har fået sin egen dag

Tøj & Mode
Foto: Trollbeads
På Trollbeads Day fejres der i smykkeforretninger verden over. En dag hvor folk fejrer og deler deres historier og kærlighed til Trollbeads.

Mest læste i dag

Trollbeads så først dagens lys i 1976 i en lille smykkebutik i København, men er i dag vokset, så kvinder over hele verden hver dag glæder sig over deres Trollbeads smykker. Trollbeads er det originale armbånd, hvor du vælger fantastiske smykkekugler, så hvert eneste armbånd eller halskæde bliver helt personlig. Hver eneste kugle er et lille kunststykke.

D. 15. juni fejres Trollbeads Day i smykkeforretninger verden over – og denne gang fejres dagen med en limited edition kollektion i håndmalet porcelæn.

Vidunderlige nyheder

Dette års limited edition er i et helt nyt materiale og ny teknik i forhold til den eksisterende kollektion. Strej af blåt bundt er håndmalet porcelæn. De smukke kugler er håndlavet og håndmalet individuelt i flotte koboltblå mønstre.

Kunsten at male på porcelæn startede i Kina hvor det ægte, hårde og hvide porcelæn blev opfundet. Strejf af blåt bundtet er lavet i kinesisk porcelæn.

 

Foto: Trollbeads

 

Kompleks proces

Det er en omstændig proces at fremstille kuglerne. De laves ud fra flydende porcelæn og herefter brændes de. Når de er kølet af glaseres de første gang. Efter glaseringen males de i hånden med de smukke mønstre. Kuglerne glaseres derefter igen og brændes endeligt. Afslutningsvist monteres kernen af sterlingsølv og kuglerne stemples med 2019-stemplet.

Der er seks forskellige kugler i bundtet. Strejf af bambus, Strejf af fisk, Strejf af Lotus, Strejf af blommetræ, Strejf af Krysantemum og Strejf af ranke.

Trollbeads er det originale bead-on-bracelet mærke, der tilbyder hundredvis af smukke kugler man i bogstavelig forstand kan vælge imellem. Hver og en er et lille kunststykke og dermed helt unikt.

Fremragende håndværk

Strejf af blåt bundtet er fremstillet i et samarbejde mellem den danske guldsmed, smykkeartist og designer Kim Buck og kinesiske Zhang Qiao. Kim Buck er et fremragende eksempel på en moderne artist som kender sit håndværk til fingerspidserne. Kim Buck har deltaget i flere internationale udstillinger og har vundet utallige priser. Zhang Qiao har en master in art fra The Art Institute i Jingdezhen- et internationalt kunstcenter i Kina. Zhang Qiaos master omhandler underglaseret porcelæn og dens rejse op igennem tiden.

Trollbeads er verdensberømt for den fortryllende måde, virksomheden leger med glas. Alle glaskugler er håndlavede over en rødglødende åben flamme. Trollbeads smykker er lavet af de bedste råmaterialer såsom 18 karat guld, sterlingsølv, italiensk Murano glas, ferskvandsperler, rav og ædelsten – og nu også håndmalet porcelæn.

 

Anbefalet til dig