Tyve stjæler 220 sko fra butik - der er bare ét rigtig dumt problem

26/01/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Først er folk forarget - så er de flade af grin.

Mest læste i dag

Huancayo, Peru, har oplevet et af de mest bizarre røverier i nyere tid.

Tre tyve gennemførte et natligt kup, hvor de stjal 220 sneakers – men her er hagen: Alle skoene var kun til højre fod.

Det forklarer det argentinske medie Canal de la Ciudad.

Denne forbløffende fortælling, der allerede har skabt overskrifter internationalt, udspillede sig i en lokal sportsbutik.

Klokken 03.30 lykkedes det røverne at bryde ind i butikken ved at klippe hængelåsene op. De slap væk med tre store kasser fyldt med skoæsker fra forskellige mærker.

Uvidende om deres halve bytte, havde tyvene ikke indset, at alle skoene var enkeltstående højresko. Butiksejeren havde nemlig forberedt disse kasser til en sportsmesse, hvor kun én sko fra hvert par skulle vises frem.

"Vi har foretaget inspektionen på stedet, det særlige ved dette tyveri er, at der kun er stjålet sneakers til højre fod," forklarer Eduan Díaz, leder af Junín politiregionen.

Han tilføjer optimistisk, at det kun er et spørgsmål om tid, før tyvene bliver fanget, idet de blev optaget af overvågningskameraer og efterlod spor på gerningsstedet.

Butiksejeren står nu med et tab på omkring 89.000 kroner. Ligegyldigt at de venstre sneakers stadig er i hans besiddelse, er det umuligt at sælge dem enkeltvis.

Dette højre-fod-røveri tilføjer sig til en række lignende tyverier i Peru, hvor tyve sigter efter let omsættelige varer som sneakers.

Dette røveri er blevet modtaget med en blanding af forundring og humor på sociale medier. "De ville helt sikkert sælge det til halv pris," spøgte en Twitter-bruger, hvilket understreger det absurde i situationen.

Anbefalet til dig