Udtjente fodbolde og andet overskuds-plast bliver til smarte designer-strandtasker

Tøj & Mode
Foto: Spies
Hvad sker der med bolde og badebyr efter lørdagens fodboldkamp? De bliver genanvendt som trendy og smarte strandtasker i samarbejde med Spies Rejser

Mest læste i dag

Efter kampen indsamler Spies bolde og badedyr og laver dem om til designer-strandtasker. Traditionen tro ryger tusindvis af badedyr i luften, når der er spillet præcis 13 minutter af lørdagens FCK hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Blandt andet uddeler dagens kampsponsor, SPIES Rejser, 2.000 badebolde på DFDS Familietribunen, og efter kampen sørger SPIES Rejser også for indsamling og genanvendelse af alle badedyrene.

"Vi har et princip om at fjerne mest mulig engangsplastik til lands, til vands og i luften. I løbet af i år er målet at fjerne ca. 70 mio. stykker plastik fra vores rejser og feriedestinationer under hashtagget #noplaceforplastic. Det gælder også for de mange badedyr, bolde og andet som vi efter kampen samler ind og genanvender til produktion af strandtasker,” siger Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef i Spies.

"Vi ved, at vores gæster i stigende grad bekymrer sig om miljøet. Derfor fjerner vi så meget plastic som muligt, hvilket kan være plastikkrus, engangsbestik, plastikindpakning osv, men f.eks. også badedyr, for erfaringen viser, at de ofte ikke kommer med hjem i kufferten fra vores destinationer."

”Det gør vi også med badedyrene som jo er et traditionsrigt og festligt indslag i kampen. Vi uddeler også selv 2.000 SPIES-badebolde på DFDS Familietribunen - og da vi også går ind for mangfoldighed, har vi fået dem lavet i regnbuefarver for at støtte op om den debat, som bl.a. Viktor Fischer var med til at rejse i foråret," slutter Lisbeth Nedergaard.

Foto: Spies

 

Anbefalet til dig