Bilister bruger dette ulovlige trick til at undgå fotofælder

Trafikken
Genrefoto: Presse-fotos.dk
Genrefoto: Presse-fotos.dk
Hvis man bliver opdaget i at bruge det ulovlige trick, har det store konsekvenser.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at der findes sjovere ting i verden end at pådrage sig en fartbøde.

Netop af den grund er der flere bilister, der aktivt forsøger at finde metoder til, hvordan de kan undgå en bøde, selvom højrefoden er en anelse for tung.

Mens nogle blot overholder færdselsloven - som alle burde gøre - foretrækker andre at benytte sig af snedige metoder for at snyde fartkontroller - og en af dem har nu set dagens lys. 

De franske bilister benytter sig nemlig af en metode, der involverer brugen af reflekterende klistermærker, der bliver solgt online i forskellige pakkeløsninger.

Det skriver det franske medie Lasemainedecastres.

Disse klistermærker, der præsenteres som en næsten fejlfri løsning mod fartkontrol, består hovedsageligt af et reflekterende materiale, der minder om det, der bruges på trafikskilte og sikkerhedsudstyr.

Når et kamera i en fotofælde udløser sin blitz, reflekteres lyset direkte tilbage mod kameraet, hvilket forhindrer en klar identifikation af nummerpladen. 

Men der er strenge straffe for dem, der forsøger at snyde systemet. Ifølge den franske færdselslov kan besiddelse eller brug af produkter, der forstyrrer driften af fartkontrolsystemer, medføre alvorlige sanktioner, herunder:

  • En bøde på op til 1.500 euro.

  • Mulig frakendelse af kørekortet.

  • I nogle tilfælde konfiskation af køretøjet.

Retshåndhævende myndigheder er meget opmærksomme på denne praksis og er trænede i at opdage sådanne tricks - selv i dagslys. 

Så inden du får gode idéer, så skal du ikke regne med, at der ikke er nogen bagside af ‘medaljen’.

I stedet for at ty til ulovlige og risikable metoder, er det bedre at overholde trafikreglerne og anvende lovlige alternativer til at kontrollere hastigheden.

Anbefalet til dig