Danske bilister har fået ny vane i trafikken: Dem der gør det sparer mange penge

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Flere bilister på de danske veje har fået sig en god vane.

Mest læste i dag

I 2022 var brændstofpriserne skyhøje, og det gav de danske bilister en helt ny - og meget god - vane.

På trods af at priserne igen er faldet igen, så har danskerne holdt fast i den gode vane, lyder det.

Det skriver B.T.

Vejdirektoratets nye tal afslører nemlig, at bilisterne satte farten ned på de danske motorveje, da priserne på brændstof steg - og at de fortsat kører en anelse langsommere, efter at priserne er faldet igen.

“Det ser ud til, at den lave hastighed er ved at have stabiliseret sig lidt. For vi har allerede set, at der fortsat har været en tendens til, at man kører langsommere, selv om priserne er faldet”, udtaler Niels Moltved, som er projektleder i Vejdirektoratets afdeling for trafikstatistik.

Han tilføjer, at mange bilister har opdaget, at en mindre reduktion i hastighed ikke betyder specielt meget for ankomsttidspunktet, og at det medfører betydelige økonomiske besparelser.

Ud over de økonomiske besparelser bidrager den lavere hastighed til mindre CO2-udslip og et reduceret antal uheld på vejene. 

Det er dog ikke kun økonomien, der styrer hastigheden. 

Årstidernes skiften spiller også ind, og her ser det ud til, at danske bilister har en tendens til at have en lidt tungere højre i de lysere måneder.

Elbiler, som nu udgør seks procent af den danske bilpark, har også en finger med i spillet, da bilister, der kører elbil, har en tendens til at holde hastigheden nede for at spare på batteriets levetid. 

Andre faktorer som trængsel, vejret, dagslys og bilisternes økonomi spiller også ind i den komplekse ligning, der giver svaret på, hvorfor danskerne har sænket farten en smule.

Anbefalet til dig