Dette må du aldrig gøre, når du bliver overhalet: Kan koste dig et klip og 2.500 kroner

02/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Hvis du bliver overhalet i trafikken, skal du endelig ikke gøre dette.

Mest læste i dag

Overhalinger er en integreret del af trafikken. Uden dem ville det tage en evighed at komme fra A til B, især hvis man ender bag en langsom særtransport på motorvejen. Men det er ikke kun den, der overhaler, der skal være opmærksom på bestemte regler.

Faktisk er der også regler, som den, der bliver overhalet, skal overholde.

Overtrædelse af disse regler kan resultere i en bøde på 2500 kroner og et klip i kørekortet.

Disse regler gælder for den, der bliver overhalet

Færdselslovens §22 fastslår, at når en forankørende bliver opmærksom på, at en bagfra kommende vil overhale til venstre, skal den pågældende holde så langt til højre som muligt og må ikke øge hastigheden.

Dette er en regel, mange måske ikke er klar over, men det er vigtigt at huske på, at det er lige så farligt at øge hastigheden under en overhaling som det er at overhale på et farligt sted.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik risikerer du ikke blot et klip i kørekortet og en bøde på 2.000 kroner, hvis du sætter farten op, mens du er ved at blive overhalet, du skal ligeledes betale 500 kroner til offerfonden.

Du har altså til opgave, som den bilist der er ved at blive overhalet, at sikre sig, at overhalingen kommer til at gå så let som muligt. Du bør derfor trække til højre og sænke din hastighed, så den overhalende bil hurtigt kan trække ind foran dig.

Træder du i stedet på speederen, så risikerer du altså både klip og en stor bøde.

Anbefalet til dig