Fortsat arbejde på E45 tager form: Her er tid og sted for de trafikale ændringer

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Skal du ud på E45, bør du læse dette.

Mest læste i dag

18 betonbjælker på cirka 22 tons og 22 meter skal i næste uge løftes ud over E45-motorvejen syd for Skanderborg. Her skal de hvile på tre nye bropiller i hver side og i midten af motorvejen.

Sammen skal de danne de bærende elementer til den nye og længere bro for Horndrupvej. 

”Det er nogle meget tunge betonelementer, og derfor spærrer vi skiftevis sporene i hver retning, mens vi hejser bjælkerne på plads. Det betyder, at trafikanter, der kører på strækningen, må forvente en lidt længere rejsetid under arbejdet,” siger projektchef i Vejdirektoratet John Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

I oktober 2023 blev den gamle bro for Horndrupvej revet ned for at gøre plads til et 3. spor på motorvejen.

Trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej

Der må ikke være trafik på motorvejen, når betonbjælkerne løftes ud og placeres på bropillerne. Derfor flyttes trafikken i aften- og nattetimerne skiftevis over i en ene side af motorvejen.

Det forventes at ske i følgende tidsrum:

  • Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 til onsdag den 6. marts kl. 06:00 flyttes trafikken over i sydgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t.

  • Onsdag den 6. marts kl. 19:30 til torsdag den 7. marts kl. 06:00 flyttes trafikken over i nordgående retning med ét spor i hver retning og 50 km/t.

Arbejdet er planlagt uden for myldretrafikken, men der kan opstå lidt kødannelse i de tidlige aftentimer.

Når betonbjælkerne er på plads, går forberedelserne til støbning af brodækkets overside i gang. Støbningen forventes at ske i midten af april.

Vejdirektoratet forventer, at den nye motorvejsbro for Horndrupvej er færdig i juli 2024.

Anbefalet til dig