Halvdelen af de danske bilister gør det: Nu fraråder ekspert på det kraftigste

Trafikken
Genrefoto: Google Street View
Genrefoto: Google Street View
Eksperten har nu meldt ud, hvad han mener.

Mest læste i dag

Vinterens indtog bringer ikke kun sne og kulde, men også en potentiel risiko på vejene, ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Tryg-koncernen.

Den bekymrende konklusion afslører, at kun halvdelen af danske bilister fjerner is og frost fra deres ruder, inden de begiver sig ud i vintervejret. 

Især de yngre bilister i aldersgruppen 18-29 år lader til at negligere vinterens krav, idet kun fire ud af ti bruger skraber, inden de begiver sig ud på vejene.

Det skriver B.T.

Undersøgelsen afslører også, at hver fjerde bilist kun skraber isen væk fra for- og bagruden samt de forreste sideruder. Cirka hver tiende bilist nøjes endda kun med at fjerne isen fra for- og bagruden.

Den sløsede tilgang til isfjernelse kan dog have økonomiske konsekvenser, da bilister, der kører med isdækkede ruder, risikerer bøder eller endda fratagelse af kørekortet. I værste fald kan det også føre til trafikulykker.

“Vi oplever hvert år i efterårs- og vintermånederne kunder, der er kommet galt af sted i deres bil, fordi udsynet har været dårligt – enten på grund af frost og sne på bilruderne eller som følge af kraftig regn, lavtstående sol, tæt tåge eller lignende. Det handler især om sammenstød – nogle af dem med alvorlige skader til følge”, lyder det fra Jesper Mundt Brockdorff, skadeafdelingschef i Alka.

Jesper Mundt opfordrer derfor til, at bilister grundigt får frigjort ruderne, inden de begiver sig ud på vejene:

“Det koster nogle minutter ekstra, men de er givet rigtig godt ud i sidste ende. Vi har nok alle sammen set bilister, der blot har skrabet nogle små huller fri, som de kan kigge ud igennem. Det er som at spille hasard med sikkerheden og må på det kraftigste frarådes”, udtaler han.

Anbefalet til dig