Inden længe sker det: Her ændres fartgrænsen til 80 kilometer i timen på E45

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart sker det.

Mest læste i dag

I udkanten af Aarhus krydser E45 Østjyske Motorvej over jernbanen tre steder. Broerne, der bærer motorvejen, skal nu udvides, for at give plads til et ekstra spor i hver retning. Det betyder flere kilometer med nedsat hastighed på motorvejen.

Arbejdet med at udvide E45 Østjyske Motorvej omkring Aarhus forlænges nu mod nord.

Tre broer, der fører motorvejen over jernbanen mellem Aarhus Vest og <46> Hinnerup skal udvides, så der kan blive plads til et ekstra spor i hver retning.

For at sikre, at trafikken glider bedst muligt, sænker Vejdirektoratet fartgrænsen på hele strækningen. Og med de allerede eksisterende vejarbejder i gang, må trafikanter inden længe maksimalt køre 80 km/t hele vejen forbi Aarhus. En strækning på knap 16 kilometer.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

5-10 minutters ekstra rejsetid

Arbejdet er startet op i aften- og nattetimerne, hvor der er gjort klar til, at trafikken kan flyttes skiftevis over i den ene side af vejen, imens der arbejdes med udvidelsen af broerne.

Fra omkring den 2. februar vil der i dagtimerne være to smalle spor i hver retning og 80 km/t syd for <46> Hinnerup og ned forbi motorvejskryds Aarhus Syd.

Udvidelsen af de tre broer forventes at være færdig i december 2024, men hastighedsnedsættelserne vil være mere eller mindre permanente frem mod 2027, hvor de nye spor står klar.

Vejdirektoratet forventer ikke, at vejarbejdet giver anledning til de store gener for trafikanterne i myldretiden, men den øvrige rejsetid på de knap 16 kilometer vil blive forlænget med cirka 5-10 minutter.

Mellem Skanderborg og Vejle er Vejdirektoratet også i gang med at forberede udvidelsen af motorvejen. Det betyder vejarbejde på flere strækninger.

Så trafikanter på E45 må finde tålmodheden frem og køre i god tid.

Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Snart bliver det nemmere og hurtigere at komme frem.

Anbefalet til dig