Kun hver anden dansker ved, hvad skiltet på billedet betyder: Gør du?

Trafikken
Foto: Google Street View
Ved du, hvad skiltet på billedet betyder?

Mest læste i dag

Der findes et utal af færdselstavler på de danske veje.

Derfor er der heller ikke noget at sige til, at det ikke er alle danske bilister, der har helt styr på alt, hvad tavlerne rent faktisk betyder.

Når man først har fået kørekort, skal man som bekendt ikke op til nogen opfølgende teoriprøver igen - medmindre man mister kortet.

Som årene går, vil der unægteligt også være nogle af trafikskiltene, der ender i glemmebogen - og især et skilt vækker opsigt i den sammenhæng.

Det omtalte skilt kan ses på billedet herunder.

Foto: Google Street View

Ifølge FDM er det nemlig kun 52 procent af de danske bilister, der ved, hvad skiltet betyder - så lad os da få det på plads en gang for alle.

Ved du, hvad det betyder?

Skiltet, som du kan se på billedet, indikerer, at du kører ind i en såkaldt '40 zone'.

Du støder ofte på det, hvor der er beboelse, og derfor er der nok mange, der tænker, at det er en lokal hastighedsbegrænsning.

Men det er faktisk ikke tilfældet.

Skiltet er blot en opfordring, og du bør derfor ikke køre mere end 40 kilometer i timen, når du passerer det.

Det er dog værd at nævne, at du ikke bliver straffet, hvis du kører den hastighed, du rent faktisk må køre. Ofte vil det være 50 kilometer i timen, eftersom skiltene oftest er placeret i byer.

Det samme er gældende, hvis du ser et andet blåt skilt, hvor der står 'zone' og eksempelvis 30 over. Du må gerne køre hurtigere end 30 kilometer i timen, men det anbefales ikke, at du gør det.

Anbefalet til dig