Ny trafikregel på vej til samtlige EU-lande: Den bliver kaldt 'det hollandske greb'

Foto: Shutterstock
En ny regel er på vej mod de danske bilister.

Mest læste i dag

Europa-Kommissionen har taget initiativ til at indføre en ny regel, der skal gøre trafikken mere sikker og er kendt som 'det hollandske greb', i alle 27 EU-medlemslande.

Det skriver Standart News.

Reglen, som har sine rødder i Holland, indebærer, at bilister skal benytte højre hånd, når de åbner førerdøren.

Princippet bag 'det hollandske greb' er at bilister automatisk skal dreje kroppen, hvis de skal åbne førerdøren med højre hånd. Idéen er, at bilisterne i langt flere tilfælde vil opdage cyklister eller scootere, inden de slår døren op og skaber en farlig situation.

Den gode vane er ikke kun blevet populær i Holland, men er nu på vej til at blive en regel i hele Europa.

For at få implementeret reglen skal køreskolelærere nu også sikre, at elever lærer metoden. Desuden er det blevet nævnt, at politiet vil have beføjelse til at udstede bøder til dem, der ikke overholder denne regel, hvilket indikerer et seriøst skridt mod implementering af 'det hollandske greb' på vejene.

Her forventes reglen at træde i kraft

Selvom moderne biler ofte er udstyret med intelligente assistentsystemer, der advarer chauffører om trafikanter, understreger forslaget vigtigheden af at bevare den gode vane med at få orienteret sig, inden man skubber døren op.

De kommende måneder vil være afgørende, da EU-landene overvejer forslaget, før den endelige beslutning træffes af Europa-Parlamentet efter valget den 9. juni.

Indførelsen af det hollandske greb kan blive et vigtigt skridt fremad i bestræbelserne på at gøre Europas veje sikrere for alle trafikanter.

Anbefalet til dig