Kæmpestore brød kan godt sidde i Lotusstilling

17/05/2018

Helge Rahbek

De amerikanske fodboldspillere fra Triangle Razorbacks er blevet bidt af yoga.

Mest læste i dag

Normalt forbinder man amerikansk fodbold med kæmpestore brød, der brager ind i hinanden i knaldhårde tacklinger. Mange af spillerne i Triangle Razorbacks vejer da også på den gode side af 100 kilo, men det har ikke afholdt dem fra at begynde på yoga.

Det var chefen for Razorbacks' Cheerleaders, Camilla Thomsen, som i efteråret lokkede spillerne i gang med den indiske udstræknings-, afspændings- og åndedrætstekniske disciplin. ”Jeg havde i noget tid gået og tænkt på, at det kunne være fedt at udfordre spillerne med yogaen. Både for at have en anderledes træning hen over off season, men også for at holde sammen på det sociale,” fortæller hun til Vejle24.

Camilla Thomsen tog derfor fat i runningback Geoffrey Lewis. Han var klar på idéen. ”Jeg tænkte at det var en god idé at have en spiller på min side, der kunne opfordre de andre til at komme med,” forklarer Camilla Thomsen.

Der er gået sport i det

Camilla Thomsen havde dog ikke forestillet sig, hvor stor en succes yogaen skulle blive. Hun fortæller at det egentlig var planen, at yogaen skulle stoppe efter off season, men at spillerne blev så kede af, at der ikke skulle være mere yoga, at hun og spillerne er fortsat nu, hvor sæsonen er gået i gang.

”De fleste spillere har været meget positive. Mange mænd har den holdning, at yoga kun er for kvinder, og at man bare sidder og strækker lidt ud, mens man trækker vejret roligt. Men de blev overrasket. Som nogle af spillerne har sagt: Jeg troede ikke, at jeg skulle blive udfordret på min styrke ved at gå til yoga,” fortæller hun og tilføjer: ”Jeg vidste godt at de ville blive overrasket over, hvor hårdt yoga rent faktisk er, men jeg havde ikke regnet med, at de ville tage så godt imod det. Jeg ved at nogle af spillerne er begyndt at lave de svære øvelser derhjemme, da der jo går lidt sport i hvem, der kan lave øvelserne bedst.”

Det sidste nye er at Razorbacks u19-spillere også er begyndt på yoga. De spillede en hård kamp i weekenden, og trænerteamet besluttede derfor at få dem godt strækket ud efterfølgende.

Kan forebygge skader

Foruden at være chef for Triangle Cheerleaders, er Camilla Thomsen også yoga-instruktør i sin fritid. Hun er overbevist om, at spillerne kan bruge yogaen til at forbedre sig på banen.

”Jeg tror helt bestemt at yoga hjælper spillerne. Det hjælper med at forebygge skader, og giver dem en god kropskontakt. Jeg kan også se, at når de render rundt og varmer op før en kamp, at flere af dem har gang i nogle af deres yoga-øvelser – hvilket bare er så fedt for mig at se.”

Hvis du har lyst til at opleve knaldhårde tacklinger og yoga-øvelser på sidelinjen, så spiller Razorbacks deres næste hjemmekamp den 3. juni.
 

Anbefalet til dig