106-årig mand hævder, at hemmeligheden bag et lykkeligt liv er at undgå disse to ting

26/12/22 11:30

Henrik Rothenbücher

Foto: Skærmbillede
Han har netop fejret sin 106-års fødselsdag, og afslører nu, hvad han mener, der er hemmeligheden bag sit lange liv.

Gordon, der er fra Perth i Australien, blev født i 1916. Han har derfor gennemlevet to verdenskrige, Den Store Depression og nu også en coronapandemi.

Den 106 år gamle mand, der beskrives som 'frisk som en havørn', har delt sin hemmelighed til et langt liv. Det skriver Mirror.

Han sagde, at de fleste, der når hans alder, har en liste over ting, de gør, som de mener, der har været grund til, at de har fået et langt liv.

Sådan forholder det sig dog ikke for Gordon. Han siger derimod, at det 'ikke så meget er, hvad jeg har gjort, men mer hvad jeg ikke har gjort', der er grunden til, at han nu kan fejre sin 106-års fødselsdag.

"Jeg har det godt. Fyren inde i den svigtende krop er okay," sagde Gordon med et stort smil på læben.

Gordon, der insisterer på, at han sagtens kan klare sig selv, har to døtre. Han er stadig rask nok til at leve på egen hånd, og kan fint tage vare for sig selv.

Foto: Skærmbillede

Foto: Skærmbillede

Han sagde, at det er vigtigt, at man 'lever fornuftigt, trækker vejret regelmæssigt, tænker positivt og lever håbefuldt', hvis man vil gøre sig forhåbninger om et langt og godt liv.

Han er dog sikkert på, at det især er det faktum, at han har holdt sig fra to ting, der er hemmeligheden bag de mere end 100 år, han har levet. Han har nemlig holdt sig helt fra både at drikke og ryge.

Gordon hævder, at han aldrig har røget en cigaret eller fået så meget som en dråbe alkohol i sine 106 år på jorden.

Mens andre omkring ham er nærmest misundelige over hans lange levetid, har Gordon dog svært ved at se, hvad alt postyret handler om.

"Jeg kan ikke sige, at det er meget af en præstation. Det er bare sket for mig, hvilket jeg er meget glad for, at det er," lød det fra Gordon.

Foto: Skærmbillede

Foto: Skærmbillede

Gordons datter Shirley Burton er ikke overrasket over, at hendes far har nået så høj en alder. Hun mener, at han blot 'tager livet, som det kommer'.

En anden datter, Marian Hall, har fortalt, at hendes far var meget til stede for børnene, da hun var barn.

Hun sagde, at hendes far var 'kærlig og altid til stede', og at familien i fællesskab lavede mange ting sammen. Desuden forklarede hun, at hendes far stort set altid var i godt humør.

Gordons mange utrolige livserfaringer har haft stor indflydelse på, hvordan han lever - og han indrømmer, at han har været sparsommelig, siden han levede gennem Den Store Depression.