11-årig dreng opdager underlig lugt: Hans hurtige reaktion reddede flere liv

Udland
Foto: YouTube
En 11-årig drengs hurtige reaktion på en underligt lugt, endte med at redde liv.

Mest læste i dag

På et øjeblik kan man gå fra at være en almindelig person til at være en sand helt. Det er netop, hvad der skete for en 11-årig dreng ved navn Rocco Arcese, da han var på vej i skole i New Jersey.

I starten virkede det som en ganske almindelig dag for Rocco, der går i fjerde klasse. Men få timer efter, at han var stået op, blev han rost og hædret for sin hurtige reaktion.

Den 11-årige dreng var blot på vej i skole med skolebussen. Han var den første elev på bussens rute, så han var også den første elev, der steg på.

Foto: YouTube

Da skolebussen ankom, steg han på bussen som han plejer. De nåede dog kun at køre cirka 270 meter ned ad vejen, inden han registrerede en mærkelig lugt i bussen.

Han kunne lugte noget, der lugtede brændt, hvilket mindede ham om brændt gummi. Derfor tænkte han, at det ville være bedst, hvis han advarede buschaufføren.

"Jeg sagde til ham: 'Vi burde stå af'," fortæller Rocco i et interview med CBS New York.

Det gav buschaufføren ham ret i, og derfor skyndte de sig at holde ind til siden, så de begge kunne komme ud.

Takket være Roccos hurtige reaktion og hans skarpe lugtesans, lykkedes det både ham og buschaufføren at komme ud af bussen. Kun få øjeblikke efter, at de trådte ud af bussen, brød den i flammer.

Foto: YouTube

Der var opstået et mekanisk problem i motorrummet, har brandfolkene efterfølgende forklaret.

I løbet af få minutter var den store skolebuss blev opslugt af flammerne, der både hærgede den ud- og indvendigt.

"Det var meget varmt. Området var meget varmt," fortæller Roccos mor, Stacy Perone-Arcese.

Både politiet og brandvæsenet var hurtige til at rykke ud til den brændende skolebus. Det endte med, at bussen var så udbrændt, at den var nødt til at blive bugseret væk fra stedet.

Foto: YouTube

Mens brandvæsenet arbejdede på den brændende skolebus, ringede Rocco til sin mor og fortalte hende, at han skulle hentes. Da hun ankom, blev hun stoppet af en af politibetjentene.

"Betjenten fortalte mig, at de talte med Rocco, at han var i sikkerhed, og at han var meget rolig og meget modig," siger hun.

"De sagde, at han var den roligste dreng, de nogensinde havde set i en sådan situation."

Rocco har selv forklaret, at han ikke blev bange i situationen, men at han ikke helt ved hvorfor.

Foto: YouTube

Stacy var dog ikke helt overrasket over sin søns reaktion. Rocco er nemlig en prisvindende MTB-rytter, er han nemlig vant til at præstere under pres.

"Det er den slags barn, han er. Der er intet, der skræmmer ham," siger hans mor.

"Jeg er dog glad for, at der ikke var andre børn i den bus. De kunne have været bange. Rocco er noget andet: han vidste, hvad han skulle gøre.

Ifølge Rocco selv er det faktisk ikke første gang, at han har lugtet noget brændt på skolebussen. Nu håber både han og hans mor dog, at det er sidste gang.

Et par uger efter branden delte det lokale brandvæsen et billede på deres Facebook-side med den følgende besked:

"I aftes blev Rocco Arcese gjort til æresmedlem af brandchefen. Den 12. juni lugtede Rocco røg på sin skolebus og fortalte det straks til chaufføren. Chaufføren stoppede derefter og forlod bussen sammen med Rocco. Kort efter stod bussen fuldstændig i flammer. Takket være Rocco, der sagde noget, kom ingen til skade. Vi byder Rocco velkommen i vores rækker og ser frem til at se ham til øvelsesaftener."

"Rocco modtog også ros fra vores folkevalgte, men vi ved, at han sandsynligvis vil begynde at køre Engine 425 mere end noget andet."

Anbefalet til dig