11-årig redder kvinde fra husbrand: Samme dag redder han sin klassekammerats liv

28/1/23 07:20

Henrik Rothenbücher

Foto: Facebook
Den 11-årige bliver hyldet for at have reddet både sin klassekammerat, der var ved at blive kvalt, samt en kvinde, der forsøgte at flygte fra en husbrand.

Mange unge mennesker bruger mange timer på at scrolle på sociale medier, når de ikke er i klasseværelset, og selv om nogle misbilligende forældre måske anser det for spild af tid, viste det sig at være livreddende for Davyon Johnson.

Den 11-årige dreng var i skole den 9. december, da han opdagede, at en klassekammerat var ved at blive kvalt i hætten på en vandflaske.

Davyon huskede noget, han havde lært fra YouTube-videoer, og udførte Heimlich-manøvren for at hjælpe med at frigøre luftvejene for sin medstuderende.

Han fortalte, at han havde lært manøvren på nettet og sagde: "Hvis du skulle komme i den situation, jeg var i, vil du vide, hvad du skal gøre."

Som om det ikke var nok heroisk handling for dagen, kom Davyon også til undsætning for en kvinde, der forsøgte at undslippe en husbrand, mens hun brugte sin rollator.

Den studerende fortalte KOTV om situationen og sagde, at han bemærkede, at kvinden "ikke bevægede sig hurtigt nok", så han "løb over gaden og hjalp hende hen til hendes bil.

Manden fortalte den lokale nyhedsstation, at kvinden var handicappet, og at hun befandt sig på sin veranda, efter at branden var brudt ud.

Han forklarede: "Hun var på vej ud af sit hus [...] Men jeg tænkte, at jeg som en god borger ville krydse gaden og hjælpe hende med at sætte sig ind i sin bil og tage af sted," siger han ifølge Fox News.

Undersheriff Greg Martin overrakte Davyon et certifikat, der udnævner ham til æresfuld Deputy for Muskogee County Sheriff's Office.

Davyon følte sig "meget begejstret" efter at have modtaget denne ære.

I et opslag på Facebook delte Muskogee County Sheriff's Office et billede af Davyon med sit certifikat og skrev: "Vi er alle så stolte af dig, Davyon!!!"

Hans mor fortæller, at hun såmænd ikke er overrasket over sin søns handlinger, når det gjaldt om at redde andre.

Hun siger, hun i bund og grund bare er meget stolt.