12-årig dreng tog vild beslutning: Tjente millioner på dette

Af: Mie M.B

|

08/12/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aftalen med forældrene var, at hvis det lykkes, behøvede han ikke at gå i skole

Mest læste i dag

Når det kommer til økonomi, er det nok sikkert at sige, at det er de færreste unge mennesker, der har helt styr på det. Det samme kan måske også siges om nogle voksne. Anderledes har det vist sig at være for en 12-årig dreng, der lavede en noget anderledes aftale med sine forældre tilbage i 2011. Det skriver mediet Unilad.

Erik Finman havde hele sin økonomiske fremtid planlagt. I 2011 lavede den dengang 12-årige dreng en aftale med sine forældre om, at han ikke ville gå efter en universitetsgrad, men i stedet ønskede at være sin egen lykkes smed uden en traditionel uddannelse.

Finman besluttede sig for at blive millionær og at investere i kryptovaluta. Det var vejen for ham til at realisere sin drøm.

Efter at have modtaget $1.245 (ca. 8,6 tusind kr.) fra sin bedstemor investerede Finman i Bitcoin (BTC) hvilket gav ham omkring 103 BTC.

Mens de fleste på den alder sandsynligvis ville have været forvirrede over, hvordan man skulle investere sine penge i dette nye fænomen, viste det sig at give pote. 

I december 2017 - da Finman var 18 år - nåede Bitcoin en kurs på omkring $20.000, og hans indledende investering på $1.245 fra bedstemoren steg til en værdi på $2,07 millioner.

Han udtalte sig om sin beslutning til Business of Business: "Jeg kunne virkelig ikke lide skolen. Folk forstod ikke rigtig, hvad jeg prøvede at gøre, forstod ikke, hvad jeg søgte, eller hvad jeg drømte om. Jeg havde en lærer, der sagde til mig, ‘ja, drop ud, arbejd på McDonald's’, fordi jeg aldrig vil opnå mere i livet.

"Jeg droppede ud af skolen og lavede en aftale med mine forældre: Hvis jeg tjente en million dollars inden jeg fyldte 18, behøvede jeg ikke vende tilbage til skolen eller gå på universitetet."

Efter at have tjent sin første million stoppede Finman ikke med investerings eventyret og opbyggede antallet af bitcoins, han havde, til 341 med en anslået værdi på mere end $4,8 millioner ved midten af 2020.

Dog har Finman, nu 25, ikke været alt for glad for den berømmelse hans beslutning har medført og har udtalt, at han er 'ivrig efter at komme ud af krypto' og var 'træt af at være Bitcoin-personen', så han har for nylig investeret sine penge i fly. Ifølge ham, har det også vist sig at være en god investering.

Anbefalet til dig