16-årig dreng udgav sig for at være 14-årig pige: Endte med vild 'fangst'

18/2/23 08:50

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En 16-årig dreng udgav sig for at være en 14-årig pige. Det har ført til, at en 38-årig mand nu står overfor op mod 10 år bag tremmer.

En pædofil mand risikerer at blive idømt op mod 10 års fængsel, hvilket til dels skyldes en blot 16-årig dreng, der fangede ham i en fælde på nettet. Det skriver Newsweek.

En dommer i Florida har dømt 38-årige Zachary Spiegel skyldig i at forsøge at lokke en mindreårig online. Det skete den 22. juni, lyder det fra Southern District of Florida's U.S. Attorney's Office.

Zachary Spiegel blev fanget i at have kommunikeret med en person på nettet, som han troede var en kun 14-årig pige ved navn Shayla.

Faktum er dog, at der ikke var nogen pige ved navn Shayla. Derimod kommunikerede Spiegel, der er far til to, med en 16-årig dreng, der aktivt forsøgte at identificere pædofile i sit lokalområde.

Tilbage i januar i år sendte Spiegel den kun 14-årige 'Shayla' en lang række eksplicitte beskeder, der blandt andet indeholdt 'grafiske beskrivelser af seksuelle handlinger, han ville udføre på hende. Han sendte også billeder af sin penis.

Hertil lyder det også, at han forsøget at overtale den fiktive pige til at mødes med ham ved et indkøbscenter, så de kunne have seksuelt samvær i hans bil.

Det førte til, at Spiegel og den fiktive pige arrangerede både sted og tidspunkt for et møde, men han dukkede aldrig op. Han sendte en SMS til 'Shayla' om, at politiet havde stoppet ham for at køre for stærkt, og at han derefter var kørt hjem.

Det fik den 16-årige dreng, der udgav sig for at være Shayla, til at kontakte politiet. Han og hans forældre mødtes med Homeland Security Investigations Special Agent Eric Urgo, der overtog Shaylas profil.

Spiegel fortsatte med at kommunikere med den fiktive pige, som han troede var 14 år gammel. Han sendte flere seksuelt eksplicitte beskeder, flere billeder af sit ansigt og kønsorganer, og opfordrede til at mødes.

Efter en grundig efterforskning, ransagede politiet Spiegels hjem den 20. januar og fandt den mobiltelefon, han brugte til at korrespondere med 'Shayla'.