17-årig pige overlevede kræft tre gange: Så blev hun smittet

Foto: Facebook

En 17-årig vandt over kræften tre gange. Kort tid efter blev hun smittet med Covid-19. Nu er hun desværre afgået ved døden.

En teenager, der tre gange formåede at vinde over en sjælden form for kraft, døde i sine forældres arme på grund af komplikationer, der var relateret til Covid-19. Det skriver Daily Mail.

Læs også

NETOP NU: Paludan isoleret - Åbnede mystisk pakke

17-årige Aspen Deke fra Missouri blev diagnosticeret med akut lymfatisk leukæmi i en alder af blot fire år. En stor del af hendes liv er gået med at bekæmpe den forfærdelige sygdom. 

Efter hendes diagnose måtte Aspen gennemgå både en knoglemarvstransplantation og CAR-T-celleterapi, for at bekæmpe sygdommen. Ikke nok med det, så gennemgik hun også hele fire års anstrengende kemoterapi. 

Teenageren overvandt sygdommen gang på gang, men i slutningen af november ramte hendes kamp en anden forhindring, da det blev afsløret, at hun havde fået Covid-19. Derfor blev hun hastet på hospitalet. 

Hun blev hastet til Children's Mercy Hospital i Kansas City, Missouri, to uger før jul, hvor hun fik ilt, mens lægerne kæmpede en brav kamp for at bekæmpe hendes høje feber samt for at bringe hendes iltniveauer op. 

Det så ud til, at Aspen fik det bedre, og hun fik lov til at vende hjem i et par dage. Ikke længe efter hendes hjemkomst, blev hendes symptomer dog forværret., hvorfor hun igen blev indlagt på hospitalet. 

Hun blev diagnosticeret med lungebetændelse i begge lunger, hvorfor hun på nytårsaften blev ført til pædiatrisk intensivafdeling. 

På trods af lægernes indsats, afgik Aspen ved døden lørdag, efter at have udviklet en tilstand kaldet 'multisystem inflammatorisk syndrom hos børn (MIS-C)'. 

I en opdatering på en indsamlingsside, der blev oprettet for at betale for Aspens hospitalsomkostninger, som du finder her, skrev initiativtager Aimee Loring lørdag aften: "Kl. 18:40 døde Aspen Deke i armene på sin mor og far.

Læs også

12-årig forsøger at flygte - Men så sætter manden i bilen farten op

Over for Fox4 fortalte Aspens forældre, at på trods af, at hun gennemgik fire års kemoterapi og en knoglemarvstransplantation, at hendes kamp mod Covid-19 var endnu hårdere, end hendes kamp mod kræft. 

 

 

Læs også