2-årige Jakob spiste populær frugt: Få minutter efter var han død

30/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Tragedien har påvirket familien dybt.

Mest læste i dag

Et forældrepars værste mareridt blev til virkelighed, da de skulle spise på en restaurant.

En ellers hyggelig familiemiddag på Pizza Hut i Hartlepool, England, tog en tragisk og forfærdelig drejning for forældreparret Abigail og David, da deres toårige søn, Jakob, mistede livet.

Det skriver sosialnytt.

2-årige Jakob havde spist en vindrue, som havde ført til, at han pludselig ikke kunne trække vejret.

Druens størrelse og form kan potentielt blokere luftvejene hos små børn, en risiko, som ikke alle forældre er klar over.

Efter at have fået druen i gal hals blev han hastet til hospitalet, men selv lægernes indsats kunne ikke redde den unge dreng. 

Omgivet af nære venner og pårørende, tog Jakob sit sidste åndedrag på hospitalet, hvilket moderen, Abigail, delte med verden i et hjerteskærende Facebook-opslag, hvor hun skrev, at hendes lille dreng nu havde "fået sine englevinger."

Desværre er Jakobs død ikke en engangsforestilling, og man har før hørt om små børn, der bliver kvalt i forskellige madvarer.

Forældre opfordres til at være opmærksomme på de potentielle risici, som madvarer kan udgøre for småbørn. 

Specialister på området anbefaler at skære druer i mindre stykker eller fjerne skindet for at minimere risikoen for kvælning.

Jakobs alt for tidlige farvel minder os alle om vigtigheden af opmærksomhed og forsigtighed i børns omgivelser. 

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at andre madvarer også kan ende med at være grunden til at et lille barn ikke kan trække vejret.

Anbefalet til dig