20-årig spiste genopvarmet pastaret: 10 timer senere blev han fundet død

Af: Thea Andersen

|

14/09/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 20-årig studerende blev fundet død efter at have spist en genopvarmet pastaret.

Lige nu læser andre også

En ung studerende, der forsøgte at spare penge ved at genopvarme sin spaghetti bolognese, han havde ladet stå på køkkenbordet i fem dage, blev fundet død ti timer senere.

Den 20-årige belgier, kendt som AJ, havde efterladt resterne af sin aftensmad ved stuetemperatur, før han besluttede at spise det flere dage senere og derefter tage ud for at spille sport med vennerne.

Han vendte tilbage en halv time senere og klagede over hovedpine og mavesmerter, inden han kastede op og fik diarré. I stedet for at søge læge eller slå alarm, gik han direkte i seng for at sove det væk.

Tragisk nok blev han fundet død næste dag af sine forældre, der gik for at tjekke op på ham, da han ikke dukkede op til skole.

Det skriver Mirror.

Hans dødstidspunkt blev senere fastslået til at være omkring klokken 04, cirka 10 timer efter han havde spist måltidet. En obduktion afslørede, at AJ døde af levernekrose og akut bugspytkirtelbetændelse.

Den chokerende sag blev omtalt i tidsskriftet Journal of Clinical Microbiology. En YouTube-mediciner kendt som Dr. Bernard offentliggjorde senere en video, hvor han diskuterede dødsfaldet.

"Mange mennesker spiser pasta eller andre former for nudler, der er tilbage i en dag eller to, og de har det fint. Vær forsigtig med mad, der er blevet stående i mere end et par timer. Hvis maden lugter mærkeligt, er det altid bedre at være på den sikre side," sagde han i videoen.

I AJs tilfælde viste prøver fra tarmkanalen, taget efter hans død, tilstedeværelsen af ​​bakterien Bacillus Cereus. Prøverne blev sendt til National Reference Laboratory for Food-borne Outbreaks (NRLFO) til analyse og gav altså udslag for B. cereus.

Selvom B. cereus primært er forbundet med madforgiftning, rapporteres den i stigende grad som årsag til alvorlige og potentielt dødelige infektioner uden for mave-tarm-kanalen, ifølge det amerikanske Nationalbibliotek for Medicin.

Dr. Bernard sagde, at alvorligheden af den sygdom, AJ led af, da han døde i oktober 2008, ikke er "typisk", men det er stadig vigtigt at praktisere korrekte teknikker til opbevaring af mad for at undgå lignende hændelser.

Det anbefales at opbevare holdbare madvarer i køleskabet inden for to timer efter tilberedning. Frisk fjerkræ, fisk og hakket kød bør spises eller fryses inden for to dage efter tilberedning, og oksekød, kalvekød, lam eller svinekød inden for tre til fem dage.

Anbefalet til dig