2000 amerikanere dømt for homoseksualitet i USA: Nu vil Biden tage stort skridt

Af: Lucas Andreas

|

27/06/2024

Udland
Foto: Paul Froggatt / Shutterstock.com
Foto: Paul Froggatt / Shutterstock.com
Joe Biden har planer om at benåde de dømte amerikanere.

Lige nu læser andre også

I dag forbinder de fleste nok strafbar homoseksualitet med tredjeverdenslande eller lande med særlig religiøs overbevisning.

Men indtil 2013 var der faktisk amerikaner, der blev dømt for at være homoseksuelle.

Dengang var det den demokratiske præsident Barrack Obama, der ophævede lovgivningen.

I årtier har homoseksuelle handlinger blandt mænd været strafbare i det amerikanske militær. Det har resulteret i, at tusindvis af amerikanske militærpersoner er blevet dømt for deres seksuelle orientering frem til 2013.

Men nu er der tegn på forandring. Den amerikanske præsident, Joe Biden, planlægger ifølge oplysninger fra tre amerikanske embedsmænd nemlig at benåde de dømte veteraner.

Det skriver CNN.

Påvirker 2000 veteraner

Bidens benådning vil kunne påvirke omkring 2000 veteraner, som vil få deres straffeattester renset.

Barack Obamas regering ophævede forbuddet mod at være åbent homoseksuel i militæret, men alligevel har de veteraner, der blev dømt inden ændringen, ikke haft mulighed for at modtage ydelser som militærpension.

Pentagon har sidste år igangsat en kampagne for at opfordre disse veteraner til at komme frem, hvis de er blevet dømt for homoseksuelle handlinger under deres tjeneste.

Forsvarsminister Lloyd Austin har udtalt, at LGBTQ+ servicemedlemmer i årtier blev tvunget til at skjule deres identitet eller helt forhindret i at tjene.

"I årtier blev vores LGBTQ+ servicemedlemmer tvunget til at gemme sig eller blev forhindret i at tjene helt," udtalte Austin. Han understregede, at disse veteraner har sat sig selv i fare for nationens skyld og fortjener retfærdighed.

Anbefalet til dig