21-årig kvinde opdagede små 'prikker' på sin hud: Så fik hun forfærdelig besked af lægerne

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En 21-årig kvinde opdagede en række små 'prikker' på sin hud. Det fik hende til at søge læge, hvor hun fik en forfærdelig besked.

Mest læste i dag

21-årige Helania Hilliard opdagede for første gang en række små prikker på sin hud tilbage i november 2021. Inden for få timer voksede de sig større, og havde spredt sig over både arme og ben.

Det fik hende til at søge lægehjælp, hvor hun fik taget blodprøver. Desværre viste resultaterne af disse, at hun havde blodkræft, skriver det britiske medie Metro.

Ifølge britiske National Health Service er denne kræftform meget sjælden, og hvert år er der kun 790 personer i Storbritannien, der diagnosticeres med det. Hovedparten af disse er børn.

Der er flere symptomer på det, men lilla hududslæt er et af dem. Andre symptomer på det omfatter nattesved, knogle- og ledsmerter, infektioner samt at man let får blå mærker på huden.

Indtil hun fik den forfærdelige besked af lægen, havde hun følte sig sund og rask. Helaina blev naturligvis meget berørt over beskeden, men valgte at dele sin 'oplevelse' med det på TikTok.

Ikke alt ved diagnosen har dog været skidt, for hun mener selv, at det har været med til at give hende et nyt 'perspektiv' på livet.

"Jeg er ekstremt taknemmelig for min kræftsygdom. Jeg sætter nu pris på tingene på et helt andet niveau, da ikke alle overlever denne frygtelige sygdom," siger hun ifølge Metro.

"Det lyder skørt, men at have kræft har fået mig til at indse, hvor velsignet jeg er, og hvor meget kærlighed, jeg har i mit liv."

"Jeg har stadig lang vej igen, før jeg formmæssigt er tilbage til, hvor jeg var før, og jeg har accepteret, at jeg måske aldrig når tilbage til det niveau, hvor jeg var før. Men hvis jeg er i stand til at gøre det, gør jeg det."

Helaina er fortsat under behandling efter sin diagnose, og selvom det har resulteret i store smerter for hende, kan hun se, at hun gør fremskridt.

"Jeg får stadig kemo dagligt og månedligt på hospitalet, så jeg har stadig flere bivirkninger fra dette," siger hun.

"Men jeg ser dagligt fremskridt. Jeg tror, det skyldes, at jeg havde så meget plads til vækst efter, hvad leukæmien gjorde ved min krop i starten. Det har været meget givende."

Hun fortæller, at hun i øjeblikket befinder sig i en 'vedligeholdelsesfase' af sin behandling. Det er den sidste fase af den planlagte behandling, som varer indtil marts 2024.

"Jeg har været ekstremt heldig med min behandling," fortæller hun.

"Mine læger og sygeplejersker har gjort et fantastisk stykke arbejde med at håndtere bivirkningerne."

"Der har været nogle hårde dage gennem det seneste halvandet år. Det var hårdt, da jeg mistede mit hår, men jeg er glad for at kunne sige, at det nu vokser ud igen."

"Den hårdeste del var nok at se min familie og venner bekymre sig om mig. At se dem, du elsker, bekymre sig om dig, vil jeg sige, var sværere end at kæmpe for mit liv."

Helaina studerede biokemi, da hun fik sin diagnose, og blev tvunget til at holde et år fri. Hun vendte tilbage til sit studie i september. Nu er hun fokuseret på fremtiden og hendes mål om at blive tandlæge.

"Jeg vidste ikke, at de uskyldige små prikker bare ville være starten på et års prøvelse og kamp for mit liv," siger hun.

"Det er vanvittigt at se tilbage på hele forløbet, og hvordan jeg nemt kunne være død. Men jeg er klar over, at det at gå gennem kræft har givet mig et andet perspektiv på livet, hvilket er en velsignelse."

Anbefalet til dig