24-årig døde som følge af at spille for meget computer: Nu udsender faderen en advarsel til andre forældre og unge

01/1/23 10:02

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Efter at være blevet fyret under lockdown, flygtede den unge mand ind verdenen af gaming.

Efter døden af sit 24-årige barn, kunne den bedrøvede far ikke lade være med at advare andre forældre og unge om, hvordan hans søn, Louis O'Neill, døde af at spille computerspil.

Faren afslørede, hvordan pandemien og dens følger forårsagede hans søns tilstand - en tilstand, der medførte, at han mistede livet.

"Min søn, min dejlige dreng er gået bort. Ikke fra at blive smittet med den onde virus men alligevel på grund af den" skrev Stanley på Facebook sidste år.

"Hans unge liv, knapt begyndt, han prøvede stadig at finde sint fodfæste, men nu er det bare revet væk."

"Den ødelæggelse...efter at have set min kære dreng blive taget fra mig - nu er jeg i et levende helvede"

Stanley fortæller, hvordan Louis blev fyret under lockdown, og dette sendte ham ind i en spiral af inaktivitet og for mange timer foran en skærm.

Foto: JustGiving

Foto: JustGiving

"Efter at være blevet fyret tog han til gaming for at slippe væk. Han blev fanget i en virtuel verden og blev mindre aktiv, hvilket sker så nemt. Tiden flyver forbi når man bliver opslugt af skærmen - for jeg har gjort det tusindvis af gange selv. Men ingen, og jeg mener ingen, nogensinde i et million år ville have forudset en blodprop. Men ud af det blå tog den min søn væk, og jeg døde indeni sammen med ham."

Louis døde senere af dyb venetrombose, en livstruende medicinsk tilstand, som Stanley mener kunne være forhindret, hvis hans søn havde bevæget sig lidt mere.

Læger mener, at tilstanden blev forårsaget af for mange timers inaktivitet og begrænset blodcirkulation.

Stanley forsøger nu sprede bevidsthed i sin søns navn.

"Hvem advarer de unge? Hvem advarer nogen, af enhver alder? Ingen! Så jeg gør det. Min søn vil leve videre, og jeg vil fortsætte med at sprede denne advarsel i hans navn. Denne frygtelige virkelighed kunne være forhindret, hvis han eller vi havde kendt sådanne risici. Det er meget sjældent i sådanne tilfælde, men når jeg taler med medicinske professionelle, opdager jeg at der har været en række tilfælde blandt unge under denne lockdown."

"Sådan som flere og flere af os arbejder hjemmefra, er der en risiko for, at du ikke står op lige så meget, som du skal. Stå op, gå rundt og - hvis du har børn - advar dem. Hvis jeg kan forhindre ét tab i min søns navn, er det et lyspunkt, der vil skinne på LOUIS. SÅ STÅ OP, for Louis."

Den afdødes familie har startet kampagnen "Stå op for Louis" for at sprede bevidsthed.