Et grimt brud med en kæreste.
Det var årsagen til, at britiske Michaela Harris på 26 år, udviklede en forstyrrelse, der gjorde, at hun i dag er bange for mad.
Før bruddet havde hun intet problem med mad, og hun kunne spise det meste, forklarer hun til Daily Star.
“Før var der ikke noget, jeg ikke kunne lide, og jeg spiste stort set alt. Jeg kunne spise tre stykker bacon, to æg, fire pølser, to stykker brød, tre hash browns (form for kartoffelrösti) og bønner. Jeg kunne virkelig køre noget indenbords.”
Men sådan er virkeligheden ikke længere. I dag kan hun kun spise kyllingenuggets, alt andet gør hende fysisk utilpas, og hun er bange for, at hendes usunde madvaner kommer til at præge hendes tre børn.
Lever med restriktivt madindtag
I 2016 fik Michaela Harris diagnosen ARFID, der står for Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder eller på dansk undgåelses- eller restriktivt madindtag.
ARFID er en anerkendt diagnose i det amerikanske diagnosesystem DSM-5, men er ikke en anerkendt diagnose i WHO’s diagnosesystem, skriver Molis.dk.
Efter bruddet med ekskæresten begyndte hun at spise mindre. Ja, faktisk undgik hun stort set alt mad.
“Jeg stoppede med at spise. Jeg fik bare en dåse Monster (energidrik) til morgenmad,” forklarer hun og tilføjer:
“Der var få andre ting, jeg spiste, men kun i meget små portioner. Jeg tabte mig over 15 kilo på tre måneder, før jeg begyndte at spise kyllingenuggets.”
Og det er netop dét, som den 26-årige mor lever af i dag: kyllingenuggets.
Kæresten hjælper i en svær hverdag
Michaela er taknemmelig for, at hendes nuværende kæreste, 40-årige John Docherty, støtter hende igennem de daglige kampe med maden.
“John bruger det meste af dagen med at spørge mig, hvad jeg har lyst. Uden John ville jeg ikke være her. Han prøver konstant at opmuntre mig. Han holder altid øje med mit humør, han lægger mærke til, når jeg begynder at undgå mad og forsøger at få mig til at spise igen,” siger hun.