30-årig kvinde mishandlet af sin far: "Det tog mig årevis at indse, at vores hjem var alt andet et normalt"

Foto: Shutterstock

I årevis troede hun, at det var normalt.

Indtil Jess var omkring 16 år, levede hun i et sandt mareridt, hvor hun aldrig vidste, hvornår hendes far ville gå amok igen. I dag er britiske Jess 30 år og fortæller nu til det engelske medie Mirror, hvilke rædsler hendes far udsatte Jess, hendes bror og deres mor for.

En dag da Jess var 18 år gammel ringede det på døren og politiet stod udenfor vidste hun med det samme, at det havde noget med hendes far at gøre. Godt nok havde hun ikke haft kontakt med faderen i to år, men hun var ikke et sekund i tvivl.

Politiet havde en gruopvækkende besked til Jess - hendes far var anholdt og sigtet for forsøg på manddrab. Han havde stukket sin kæreste i halsen - og hun var heldig at stadig være i live.

Hele hendes liv havde faderen truet med at dræbe hende, hendes bror og deres mor - så det kom ikke som et kæmpe chok for hende, da politiet fortalte om den forfærdelige hændelse. 

"Det tog mig årevis at indse, at vores hjem var alt andet end normalt. Lee - jeg kommer aldrig til at kalde ham far - var kontrollerende og voldelig," fortæller hun til bladet.

Hun fortæller også, at faderen var som en tikkende bombe - man vidste aldrig hvornår han ville gå amok. Det var helt små ting, der kunne udløse voldsomme vredesudbrud. Det kunne eksempelvis være, hvis én af dem kom til, at sætte en tallerken et forkert sted.

Stalking og psykisk vold

Det var ikke kun fysisk, at faderen begik vold. Han udsatte også familien for psykiske overgreb - hvilket ifølge Jess, faktisk var værre end den fysiske vold. 

Eksempelvis kunne han finde på, at bore huller i væggene, så han kunne holde øje med dem på alle tidspunkter - ligesom han også sørgede for, at børnene ikke havde noget privatliv, ved at fjerne dørhåndtagene til deres værelser.

Derudover skulle de også spørge om lov, inden de brugte badeværelset.

Faderen kunne også godt lide at "lege en leg" med sine børn.

"Han kunne godt lide at lege en leg, hvor vi skulle holde vores hænder stille, mens hans løb en kniv mellem vores fingre – og det gik hurtigere og hurtigere. Vi blev ofte skåret, men han sagde, det var vores skyld," fortæller Jess.

Ingen omkring familien fattede mistanke - faderen var både charmerende og venlig. Så venner og naboer var vilde med ham, de havde ikke den fjerneste ide om, at den samme mand om aftenen nægtede sine børn at gå i seng og derfor prikkede til dem, for at holde dem vågne.

I mange år mishandlede Jess' far hende både fysisk og psykisk. Foto: Privat

"Han fortalte detaljeret om, hvordan han ville slå mig, min bror og særligt vores mor ihjel Han forklarede grafisk, hvordan han ville gøre det. Han ville stikke hende i hilsen, så hun døde langsomt og ingen ville være i stand til at hjælpe hende," lyder det fra Jess.

En ny familie 

På et tidspunkt lykkedes det dog Jess' mor at slippe væk - men lykken var kort. Efter kort tid fandt faderen dem igen og overtalte Jess' lillebror til at komme med ham.

Dog flyttede Lees nye kæreste og hendes søn også ind - og derfor gik der ikke længe, for han smed Jess' lillebror ud. 

For Jess og lillebroren James, blev fremtiden herefter dog noget lysere - deres mor fandt nemlig en ny mand, som de to kalder "far" og som deres mor også har fået et barn mere med. 

I dag taler de stadig meget om fortiden, for at få helet det de har været igennem. 

Jess fortæller også om en hårrejsende oplevelse hun havde, hvor hendes far stalkede hende.

"Han holdt altid øje med os. Engang da jeg var ude med en ven, fik jeg en sms: ”jeg kan ikke lide den top, som du har på”, stod der og senere fandt hun ud af, at han havde siddet i mørket og holdt øje med hende.

I lang tid var Jess bange for selv at få børn, fordi hun fygtede ikke at kunne give dem et godt hjem. I dag er hendes og hendes kæreste første barn - en datter - tre måneder gammel, og Jess ved nu, at hun kan give hendes lille pige en god og tryg opvækst.

Lee fik 20 år for forsøg på maddrab, men er løsladt fra fængslet nu. Jess slår fast at hun aldrig vil se ham.

"Jeg er bare glad for, at jeg overlevede min barndom med et monster", siger hun.

 

 

 

 

 

Læs også