31 elefanter skal måske aflives – dræbte medlem af Union for Conservation

04/3/20 12:19

Nanna Christina Smidt

Dette er et modelfoto. Det er ikke elefanterne fra den omtalte flok. Foto: Shutterstock.
31 Elefanter skal måske aflives efter de kom til at dræbe et medlem af Union for Conservation.

 

En flok elefanter i Sydafrika skal måske slagtes, efter de kom til at dræbe et medlem af Union for Conservation, da han forsøgte at føre dem til et nærliggende reservat.

Sårbar art

Selvom den afrikanske elefant er en sårbar art og tæt på at være truet, så er det op til Ezemvelo KZN Wildlife, som er en lokal regeringsorganisation, at afgøre om elefantbesætningen på 31 elefanter skal lade livet. Det skriver Lad Bible.

Den dræbte mand Beyers Coetzee havde viet sit liv til elefanterne, der boede på Mawana-reservatet, og var tæt på ​​at sikre en aftale med jordsejere om at firedobles størrelsen på reservatet til 40.000 ha.

Tragisk skæbne

Det var mens han ledede flokken over Thaker-floden og ind i reservatets sikkerhed, at Beyers blev trampet ihjel af to af elefanterne.

Reservatmedarbejder, Thobani Masondi, fortæller:

”Jeg førte, og Beyers var tæt på, og jeg advarede ham om, at elefanterne blev vrede. Men han ville bringe dem over floden og ind i reservatet. Jeg så ikke de to elefanter, men jeg kunne lugte dem. Så kom de ud af busken. Alle løb, og jeg kolliderede næsten med Beyers, så hørte jeg, da de ramte ham, og de havde ham. Der var intet, som nogen kunne gøre for at hjælpe ham.

Virksomhedstalsmand Musa Mntambo bekræfter, at Mawana-reservatet undersøgte omstændighederne ved dødsfaldet, men endnu ikke havde besluttet elefantflokkens skæbne.

Han foræller: "Vi arbejder med at bevare dyr, og en beslutning om at ødelægge ethvert dyr træffes med et tungt hjerte, og i de fleste tilfælde gøres det for at forhindre yderligere tab af liv".

Men kilder tæt på myndigheden fortæller, at der blev fremsat en aflivning af hele besætningen, hvor det kom frem, at de to ansvarlige elefanter med stor sandsynligvis vil blive skudt, og at Beyers død ses som en grund til at hele flokken skal dø.

 

Pengeproblemer

Problemet er lige nu, at finansieringen til hegn til elefanterne skal leveres af staten, men at forsøge at få enighed eller den faktiske finansiering på plads er bare en næsten umuligt.

Det eneste håb er, at pengene på en eller anden måde indsamles. Det faktum, at de fortsætter med at flygte og forårsager skade, er blevet en gener for myndigheden.

Efter Beyers tragiske død forsøger en række kolleger nu at skaffe 800.000 £ til at bygge 100 km sikkert hegn og sikre, at elefantflokken er sikker.

Dette fortæller Dereck Milburn, der nær ven af ​​offeret og regional direktør for dyrebeskyttelsesfonden The Aspinall Foundation:

"Der er opfordringer derude om at aflive elefantbesætningen på grund af Beyers død, og fordi de fortsætter med at strejfe, men stol på mig, det er den allersidste ting på jorden, som han ønsker," fortæller Dereck Milburn og uddyber:

”Dette er ikke aggressive elefanter, men de blev skubbet hårdt den dag for at komme ud af samfundsområdet, og de to fører blev frustrerede.”

Dereck Milburn mener, at de er nødt til at stå sammen, for at få Beyers drøm til at gå i opfyldelse for at redde denne elefantflokken og skabe det sikre rum, han var så tæt på at skabe i et miljø.

”Hvis vi kan få området indhegnet, kan vi bygge spilhytter og veje og bringe turister ind, og flokken vil vokse og vokse sammen med mange andre dyr og skabe enorm velstand. Det var Beyers 'drøm, og jeg elskede den mand, og jeg vil se den igennem til slutningen," slutter Dereck Milburn af. 

Hvis du vil hjælpe med at redde besætningen, og sikre at Beyers elefanter lever videre, kan du donere til The Aspinall Foundations Just Giving-side.