36-årig kvinde fik ny kostplan: Nu kæmper hun for sit liv på hospitalet

28/12/22 16:04

Nicolai Busekist

Foto: Instagram
En 36-årig kvinde fik en ny og hård kostplan, hvilket har medført, at hun nu kæmper for sit liv på hospitalet.

En iransk bodybuilder er angiveligt blevet indlagt på et hospital, efter at have forsøgt at leve efter en kostplan, der var kombineret med en 'cocktail af præparater'.

36-årige Naghmeh 'Neggy' Shelton flyttede til USA i 2018, efter at have fået et visa. I forbindelse med flytningen havde hun et mål om at åbne et fitnesscentere og forfølge sin drøm om at blive professionel bodybuilder.

Men for at nå i mål, havde hun brug for hjælp, hvorfor hun valgte at hyre den kendte bodybuildingtræner, 30-årige James Ayotte.

Med Ayottes hjælp, begyndte Neggy at følge en meget stram kostplan, der gjorde, at hendes vægt gik fra cirka 77 kg til omtrent 56 kg i oktober 2022.

Kostplanen betød, at hun kun indtog cirka 890 kalorier om dagen, hvilket var suppleret med en række præstationsfremmende præparater. Det skriver Daily Star.

Beskeder mellem Neggy og Ayotte viser, at Neggy tog to typer steroider, væksthormon, clenbuterol, tre lægemidler til brystkræftpatienter og to såkaldte SARMs.

Kort tid efter, at hun var påbegyndt den stramme kostplan, der også bød på indtag af flere forskellige præparater, begyndte hun at få det dårligt.

Forud for en konkurrence i november i år, fortalte hun ifølge The Washington Post til Ayotte, at hun var begyndt at føle sig træt.

I et svar fra Ayotte lød det blot, at hun 'skulle gøre sit bedste' og 'ikke snyde' i forhold til hendes kostplan.

To dage senere, d. 9. november, blev hun fundet bevidstløs i sin lejlighed i Ashburn i Virginia med 'farligt lavt blodsukker'.

Personale fra Inova Loudoun Hospital, hvor hun bliver behandlet, har fortalt The Washington Post, at hendes tilstand højst sandsynligt var forårsaget af 'diæt, kosttilskud og omfattende træning'.

På tragisk vis opdagede lægerne også en mindre hjerneskade, hvorfor Neggy nu er lagt i et koma, som 'hun måske aldrig vågner fra'.

Ayotte har dog hævdet, Neggys tilstand intet har med kostplanen eller de anvendte metoder at gøre: "Har intet med mig eller noget jeg har gjort at gøre."

Daily Star skriver, at eksperter som Carla Janson er mindre overbevist om dette, da hun indtog en 'cocktail alle disse ting, som ved deres fulde fem nogensinde ville sammensætte'.

Siden Neggy kollapsede og blev fundet bevidstløs, er hendes tilstand blev værre, og hun er nu afhængig af maskiner, for at kunne trække vejret.