38-årig Kelly gik i seng: Vågnede op og manglede 25.000 kroner fra sin konto

18/05/2023

Henrik Rothenbücher

38-årige Kelly Knibes har en sjælden lidelse, som har kostet hende mange penge. Foto: Facebook
Forestil dig at vågne op til kvitteringer og leveringer, af alle mulige sære ting, som du har bestilt i nattens løb. Det lyder bizart - men har været virkeligheden for en 38-årig.

Mest læste i dag

En indendørs basketballkurv, salt og peber sæt, malerbøtter, kilovis af Haribo slik og to køleskabe er blandt andet en del af den lange liste over bizarre køb, som 38-årige Kelly Knibes fra Essex har foretaget sig i søvne.

Det skriver mediet Mirror. 

Ofte har det været umuligt for hende at returnere de ting hun har fået indkøbt. 

En dag da det ringede på døren, stod der et bud med en indendørs basketballkurv med pæl, net og hvad der ellers hører til - det var nemlig blevet indkøbt i nattens løb og på en hjemmeside med levering indenfor 24 timer. 

Her valgte hun at nægte at modtage basketballkurven og afviste derfor leveringen i døren. 

I alt har hun handlet for 25.800 kroner, af 'ubrugelige' ting op nettet, som hun har købt i søvne.

Måtte opsige job og tog overdosis

Siden hun har været lille har hun gået i søvne, men efter at hun blev mor til sit første barn i 2006, eskalerede det. Hun led i forvejen af søvnapnø, som lægerne mener har skubbet lidelsen parasomni i gang.

Det er en søvnforstyrrelse, som forårsager unormal adfærd mens man sover. Adfærden kan opstå i ethvert søvnstadie. Det kan resultere i at man kan bevæge sig rundt, tale og gøre usædvanlige ting i søvne. 

Det gjorde også adgangen til indkøb lettere, idet at den 38-årige mors telefon huskede hendes kreditkort informationer - og derfor behøvede hun ikke at finde sin pung for at foretage et køb.

Lidelsen har medført store problemer for moderen til tre, hun har blandt andet være nødsaget til at sige sit job op - og var nødt til at låne penge, for at familien kunne få mad på bordet.

Hun har to gange oplevet at komme til at tage en overdosis af sin diabetes medicin, da hun gik rundt om natten - flere gange har hun også forladt hjemmet i søvne. 

Kellys mand låser altid dørene til hjemmet i løbet af natten, så han sikre sig at hun ikke pludselig er væk. 

Nu ser det dog lysere ud for Kelly, da hun er begyndt at sove med iltmaske som hjælper med at regulere hendes søvnapnø om natten. Det har hjulpet på hendes lidelse og nu shopper hun ikke længere om natten.