4000 beagler reddet: Opdrætter får bøde på ca. 240 mio. kr. i opsigtsvækkende sag om dyremishandling

Udland
Foto: YouTube / The Humane Society of the United States
Foto: YouTube / The Humane Society of the United States
Opdrætteren skal nu betale den rekordhøje bøde.

Mest læste i dag

Det afsluttende kapitel i en grusom sag om dyremishandling er ved at blive skrevet. Sagen omhandler intet mindre end 4.000 beagler, som blev reddet fra de umenneskelige forhold, som de levede under hos en hundeopdrætter. 

Det skriver Newsweek

Opdrætteren hedder Envigo RMS, og de opdrættede hunde, som skulle bruges til forskning. Nu skal Envigo RMS betale en rekordstor bøde på $35 millioner, svarende til omkring 240 millioner kr., for deres grove forsømmelser.

Det hele startede i maj 2022, da det blev afsløret, at Envigo RMS ikke sørgede for ordentlige vilkår for de tusindvis af beagler på deres faciliteter i Cumberland, Virginia. 

Det blev afsløret, at hundene boede under usle forhold, hvor de blandt andet blev aflivet uden bedøvelse og ikke fik tilstrækkelig ernæring. Over 4.000 beagler blev reddet fra dette mareridt.

"Mens disse beagler siden har fundet sig til rette i kærlige hjem, bringer nyheden om forliget stærke minder tilbage om at møde dem for første gang for to år siden," sagde Adam Parascandola fra Humane Society of the United States' Animal Rescue Team. 

Hans team spillede en central rolle i redningsaktionen, hvor de over flere dage reddede de tusindvis af hunde ud af faciliteterne.

I mandags erkendte Inotiv, moderselskabet til Envigo RMS, sig skyldig i at have brudt dyrevelfærdsloven. 

Udover de dyrevelfærdsrelaterede overtrædelser, blev Envigo RMS også dømt for at have brudt Clean Water Act ved at lade forurenet vand løbe ud i en lokal vandvej, hvilket samtidig forværrede hundenes levevilkår.

Som en del af forliget forpligtede Inotiv sig til at betale $35 millioner – den største dyrevelfærdsbøde nogensinde i USA. 

Beløbet dækker blandt andet $11 millioner for hver kriminel overtrædelse, $1,1 millioner til Virginia Animal Fighting Task Force, $3,5 millioner til miljørestaurering i Cumberland County, og $1,9 millioner til Humane Society of the United States for deres indsats.

Beaglerne, der engang var fanget i et mareridt, nyder nu heldigvis livet i deres nye trygge hjem, hvilket er en sand triumf for dyrevelfærden.

Anbefalet til dig