5-stjernet anmeldelse: Passager fik en nyre af sin Uber-chauffør

12/04/2023

Mathias Busekist

Foto: YouTube
Han fik mere end blot et lift hjem.

Mest læste i dag

Den 33-årige krigsveteran Tim Letts, som nu er bosiddende i Tyskland, var for to år siden ude at køre for Uber i Cape May County-regionen i New Jersey i USA.

Men denne gang var han milevidt væk fra sit normale område, da han skulle hente Bill Sumiel, som efter sin dialysebehandling skulle have et lift hjem til Salem.

Efter at have sat sig ind i bilen, faldt de hurtigt i snak. Og da blev Lett informeret om Sumiels situation.

Sumiel fik for flere år siden konstateret diabetes, hvilket har ført til nyresvigt. Derfor stod han og manglede en ny nyre - men tiden var afgørende.

"Efter at vi havde talt sammen hele vejen og langsomt var blevet venner, fortæller Tim mig på halvvejen hjem, at han tror, at Gud må have ført mig ind i hans bil," siger Bill Sumiel til ABC7.

"Han sagde: 'Hvis du skriver mit nummer og navn ned, giver jeg dig en nyre'," kommer det fra Sumiel, der tilføjer, at han rystede så meget, at han ikke engang kunne få det skrevet ned.

Man kan roligt sige, at det er mere, end man nogensinde ville forvente at få tilbudt af sin Uber-chauffør. Men med et smil på læben tog Sumiel imod tilbuddet.

Endnu bedre var det, da det viste sig at være et match.

Ikke overraskende har Sumiel udtrykt stor taknemmelighed over for Letts og hævder, at han har fået "livets gave".

"Jeg kan næsten leve mit liv normalt igen, og her på University of Delaware's Exercise Clinic for Renal Rehab bringer de mig tættere på målet hver dag," siger han og tilføjer:

"Jeg ved, at der før er sket mirakler. Måske er de aldrig sket for mig - måske er de. Jeg ved bare, at det her styrker min tro."

Efter transplantationen for et år siden har Sumiel engageret sig i sin genoptræning to gange om ugen.

Sumiel fik faktisk mere end "kun" en nyre af Letts, idet han også fik skabt et uerstatteligt venskab med. Selv efter at Letts flyttede til Tyskland, har de sørget for at holde kontakten på Facebook.