53-årig forstoppet kvinde havde store smerter: Hvad lægerne fjernede, chokerede dem alle

10/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En 53-årig kvinde dukkede op på hospitalet, fordi han havde store smerter. Hvad lægerne derefter fjernede, er chokerende.

Mest læste i dag

En kvinde kan potentielt bryste sig af at have leveret den største omgang afføring nogensinde.

En 53-årige kvinde var nødt til at besøge et hospital, for at få hjælp til at fjerne det. Kvinden, som er blevet identificeret som Hua, hævdede, at hun havde været forstoppet i årevis.

Til sidst dukkede hun op på Zhejiang University First Hospital i det østlige Kina. Her forklarede hun, at hun havde store smerter, og bad om hjælp til at få 'renset ud'.

Ifølge Daily Star forklarede hun, at hun knap var i stand til at komme ud af sengen, fordi hendes oppustede mave forårsagede så store smerter for hende.

Den kinesiske kvinde havde haft problemer med forstoppelse i årevis, men hun kunne ikke selv gøre noget ved det. Da det ikke kun klares med afføringsmidler, var hun til sidst nødt til at få lægerne til at hjælpe.

Hun havde befundet sig i en tilstand af stor smerte i omkring 10 dage, inden hun endelig søgte hjælp på hospitalet.

Ifølge lokale medier var hun så oppustet, da hun ankom på hospitalet, at hun så gravid ud. 

Der var blevet opbygget et stort tryk inde i hendes krop på grund af den store masse i endetarmen. Det havde tilmed gjort det vanskeligt for hende at trække vejret.

Hendes pårørende kunne tilmed mærke den hårde klump inde i maven, da de kunne prikke til den. Derfor opfordrede de hende til at søge hjælp hurtigst muligt.

Da den store klump endelig blev fjernet, fandt lægerne ud af, at den havde nogenlunde den samme størrelse som en fodbold.

Det viste sig endda, at både hendes lever, mave, tyndtarm og andre organer havde været under pres fra den udvidede tarm. Lægerne fandt senere ud af, at hun havde underudviklede nerveceller i tarmen.

Tilstanden, som hedder Hirschsprungs sygdom, får afføring til at bevæge sig meget langsomt eller endda sætte sig fast. Det var også sket for Hua, og den klump, som hun fik fjernet fra tarmen, havde en vægt på 20 kg.

Daily Star skriver, at lægerne sagde, at det lignede en pytonslange, da de fjernede den.

Anbefalet til dig