7-årig piges fødselsdag i lokal park to uventet drejning: Nu taler familien ud om oplevelsen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu deler familien historien med pressen.

Mest læste i dag

En uforglemmelig fødselsdagsgave kom tidligt for den 7-årige Aspen Brown, selvom hun måske ikke er den største fan af Disney-prinsesser.

Under en vandretur i Arkansas fandt hun en uforglemmelig opdagelse: i jorden fandt hun nemlig en fortryllende 2,95-karat diamant i Crater of Diamonds State Park.

Diamanten, som har en størrelse på en ært, er gyldenbrun i farven og uden en eneste brist. Dette bemærkelsesværdige fund skete på hendes fødselsdag, da Aspen og hendes far, Luther, besøgte parken i september. Et par uger tidligere havde anlægsarbejdere gravet en 150 fod lang rende til infrastrukturformål, hvilket ifølge parkinspektør Caleb Howell sandsynligvis førte flere tons diamantbærende materiale til overfladen.

Luther husker øjeblikket klart, da det var en varm dag i diamantsøgeområdet.

"Hun (Aspen) blev varm og ønskede at sidde ned et øjeblik, så hun gik over til nogle store sten ved hegnet," sagde Mr. Brown til parkens egen hjemmeside.

"Næste øjeblik vidste jeg, at hun løb hen imod mig og råbte, 'Far! Far! Jeg har fundet en!'".

Dette er den næststørste diamant, der er fundet i parken i år og blev fundet tæt på det sted, hvor en anden stor diamant, den 3,72-karat Caro Avenger, blev opdaget i 2019. Fødselsdagspigen besluttede at give diamanten navnet "Aspen Diamond.".

En hurtig Google-søgning viser, at diamanter af denne størrelse i hvid farve kan koste alt fra 12.000 til 50.000 dollars, når de er slebne og indsat i smykker.

"Aspens diamant har en gyldenbrun farve og en gnistrende glans. Det er en komplet krystal uden brækkede facetter og en lille revne på den ene side, dannet da diamanten blev skabt," udtalte Waymon Cox, assistentparkinspektør.

For 100 millioner år siden blev en varmeplet, hvor tryk, temperatur og materialer blev blandet i de perfekte mængder til at danne diamanter dybt i jordens mantel - den anden lag under planetens skorpe - tvunget op til overfladen gennem vulkanisme.

Ifølge Smithsonian Institute inkluderer de ædelstene, der er fundet i parken, granat, jaspis, kvarts, ametyst og agat samt diamanter i tre farver: gul, brun og hvid.

Crater of Diamonds er det eneste sikre sted i verden, hvor offentligheden kan søge efter diamanter og beholde det, de finder. Samlet set er der blevet fundet omkring 89 karat diamanter der.

Anbefalet til dig