88-årig fandt menneskeknogler i haven: Politiet fandt frem til den absurde årsag

05/3/23 18:02

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Politiet blev tilkaldt af 88-årig kvinde, der havde fundet flere knogler i sin have.

En ældre kvinde blev forskrækket, efter at et kranium og snesevis af knogler blev fundet i hendes have.

Politiet blev kontaktet af 88-årige Ann Mathers, der havde fundet et kranium og snesevis af knogler i hendes blomsterbede.

Bedstemoren, der har boet i sit rækkehus i Dudley i West Midlands i mere end 60 år, skulle efter sigende være blevet "skræmt til døde".

Ifølge WalesOnline fandt hun kraniet sidste år. I første omgang blev hendes hjem afspærret, fordi det blev antaget, at der var tale om et muligt gerningssted.

Politiet fik dog hurtigt opklaret sagen. De fandt nemlig frem til "gerningsmanden".

Grævlinge stod således bag det hele. De har slæbt de menneskelige rester ind i hendes have fra en nærliggende kirkegård.

Dyrene havde fået adgang til kirkegården via en sti, som ligger mellem kirkegården og Anns hus.

Familien har kontaktet Dudley Metropolitan Borough Council for at få hjælp i sagen.

Grævlingerne kan først fjernes efter ynglesæsonen, hvorfor der intet hjælp var at hente.

Anns datter, 60-årige Lorraine Lloyd, fortæller, at det har stået på i et år, og hendes mor er derfor blevet meget træt af det.

"Grævlingerne graver tunneler under gravene, og når de støder på en grav, der er faldet sammen, trækker de knoglerne ud og smider dem i mors have. De smider menneskelige rester ud over hele min mors græsplæne, og vi kan ikke gøre noget ved det," udtaler hun.

Ann, hvis hjem ligger ud til kirkegården ved Providence Baptist Church, bemærkede første gang sidste år, at der blev efterladt knogler.

Lorraine fortæller om dagen, hvor hendes mor ringede til hende og var hysterisk.

"Jeg var på ferie, da min mor ringede hysterisk til mig og sagde, at hun havde fundet et kranie i buskadset. Jeg vidste ikke, hvad i alverden der foregik, men efter at være ankommet, troede jeg ikke mine egne øjne," siger hun og tilføjer:

"Der var menneskelige rester overalt. Politiet blev tilkaldt og de afspærrede hjemmet. Jeg ved ikke, om de troede, at det kunne være et muligt mordoffer, men ret hurtigt fandt de masser af huller i haven, hvor grævlingerne havde gravet sig igennem."

Foto: Privat

Foto: Privat

Lorraine, som har tre børn og bor nær sin mor, siger, at hendes mor har fundet adskillige knogler i løbet af de sidste 12 måneder.

"Bag min mors hus er der en grøft, og så er der en kirkegård. En aften kom hun ned og fandt syv grævlinge på hendes græsplæne. Hun vil bare have grævlingerne væk, men tilsyneladende kan kommunen ikke flytte dem, før ynglesæsonen er forbi."

"Det må være meget smertefuldt for folk, hvis de fandt ud af, at deres slægtninges lig blev gravet op."

Rådmænd Shaz Saleem og Adam Aston har begge kommenteret sagen.

"Vi er i færd med at få en kvalificeret økolog til at hjælpe os med at løse vores problem med grævlinge," kommer det fra Shaz Saleem, mens Adam Aston udtaler:

"Jeg arbejder som paramediciner, så jeg er ikke let chokeret, men synet af så mange menneskelige rester i folks baghaver stoppede mig i mine spor. Jeg håber, at der nu kan iværksættes et hastearbejde for at styrke grænsen til kirkegården og forhindre, at der graves yderligere ind i det offentlige område."

"Vi har fuld forståelse for, at grævlingerne er beskyttet ved lov, især i ynglesæsonen, og at kommunen befinder sig i en vanskelig situation, men vi håber, at denne respektløse situation kan løses, og at vejen igen kan åbnes for offentlig brug. Det er ret foruroligende for vores vælgere."