9 årig datter ødelagde forældres væg – mors reaktion går verden rundt

08/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Hvad ville du gøre, hvis dit barn smadrede en væg i jeres hus. Morblogger Rosie Lamphere der skriver bloggen Play At Home Mom, delte for nyligt et opslag på sin Facebook, hvor hun viste hvordan hun afstraffer sine døtre Sienna på otte, Mia på ni og Briella på 11 år.

Mest læste i dag

Der er stor debat om, hvordan man skal straffe sine børn. De kan være nogle små tyraner, og forældre har tit problemer med, hvordan man skal opdrage sine børn.

Skal ikke føle skyld

Rosie delte et opslag, hvor hun gjorde det klart, at hendes datter ikke havde brug for at føle skyld, selvom hun har smadret en væg.

”Hun havde ikke brug for mig til at få hende til at føle sig skyldig.” skriver Rosie blandt andet i opslaget.
 
Herefter skrev Rosie, hvordan hun mener, at man skal opdrage sine børn. Det skriver Good Morning America.

Du må ikke råbe

Rosie starter ud med at sige, at hvis man skriger og råber af sine børn, får man dem til at føle sig mere forfærdelige end de allerede gøre. Man skal i stedet acceptere sine børn som de er. For de er fantastiske selv når de laver fejl. Samtidig skal man indse, hvor stort det er af ens barn at fortælle, at den har gjort en fejl. Det er en stor ting, og svært for barnet at gøre. Og de føler allerede skyld, så man skal ikke give dem mere skyld.

I den pågældende situation var en af Rosies piger kommet til at løbe ind i væggen, og faktisk tilbød hun også at betale for skaderne.

En kvart million delinger

Rosis Facebook-opslag har fået svimlende 249.000 delinger og and 27.000 kommentarer, hvor de fleste giver Rosie ret i de opdragelsesmetoder som hun bruger.

Dr. Stephanie Samar der er klinisk psykolog på Mood Disorders Center of the Child Mind Institute, siger at sin forælder skal din reaktion hænge sammen med dine børn.

"Det afhænger af, hvem dit barn er, hvad du arbejder på med dine børn, og hvad du vil have, at dit barn skal lære," siger Samar

Rosie slutter af med at fortælle, at hendes datter "går rundt med lidt mere tillid."

Og hun går rundt og føler sig elsket og forbundet, fordi hun går rundt og ved, at hun kan fortælle sine forældre alt, og at hun er i sikkerhed, og ikke skal være bange for at sige, hvis hun har ødelagt noget.