9-årigt mobbeoffer hædres af biker-bande: Nu går hendes kreative idé verden rundt

Udland
Foto: Facebook
Hun blev hevet ud af skolen for at kunne komme sig over de psykiske og fysiske følger af mobningen.

Mest læste i dag

9-årige Novalie Söderberg fra den svenske by Grangesberg er bange for at gå i skole, fordi hendes klassekammerater gør hver skoledag til et helvede for hende.

Hun bliver drillet med sin vægt, hvilket hun er blevet siden børnehaven.

Siden da er hun dagligt kommet grædende hjem fra skole.

Men angrebene fra hendes klassekammerater bliver dagligt mere grusomme og voldsomme.

Den 9-åriges mobiltelefon bliver taget fra hende og smidt i skraldespanden foran hende, hun bliver slået og bidt af de andre børn, og hendes tøj bliver revet i stykker. 

Novalies mor Emelie forsøger hele tiden at tale med skolens ledelse og taler også med forældrene til de børn, der hver dag mobber hendes datter, men det bliver ikke bedre.

Emelie føler sig derfor magtesløs og så til sidst ingen anden udvej end at tage sin datter ud af skolen.

I de efterfølgende tre måneder blev Novalie hjemme for at komme sig over de psykiske og fysiske følger af mobningen.

I løbet af denne tid opdager den 9-årige pige en ny interesse, der kan få hende til at glemme de dårlige minder og tanker om skolen.

Hun laver armbånd af bogstavperler, der indeholder opmuntrende ord til alle, der ligesom hende, kan bruge dem til noget godt.

Til sidst fik Novalie den idé at sælge sine armbånd og donere overskuddet til velgørenhedsorganisationen "Ella's Heroes", som støtter børn, der har været ofre mobning eller seksuel vold.

Sammen med sin mor Emelie skriver den 9-årige pige et rørende opslag på Facebook, hvor hun fortæller om sine oplevelser i skolen og henleder opmærksomheden på de alvorlige konsekvenser heraf. 

"Jeg hedder Novalie og fylder 10 år til november. Jeg laver disse perlearmbånd. Du kan selv vælge teksten på det. De er beregnet til at symbolisere kærlighed. Jeg begyndte at lave armbånd for at distrahere mig selv fra dårlige tanker, og fordi jeg virkelig nyder det. Jeg har besluttet at donere overskuddet, fordi jeg vil hælpe andre børn, der har det svært."

"Jeg er blevet mobbet siden børnehaven. De andre fornærmede mig og sagde, at jeg skulle begå selvmord. Jeg vil bare gerne have, at alle skal være venlige over for hinanden. Jeg vil fortsætte med at kæmpe mod mobning - også selv om det nogle gange er svært. Vil du også gerne gøre noget ved det? Så køb et armbånd som en gave til dig selv eller som gave til en anden. Jeg omfavner dig, din Novalie."

Og fordi Novalie arbejder så hårdt for at gøre verden en lille smule bedre, skete der noget, som ingen havde forudset.

På den første skoledag kører 80 motorcykler op til skolebygningen for aktivt at støtte den 9-årige.

Disse motorcyklister er "motorcyklisterne mod mobning", som har taget kampen mod mobning i skolerne op.

Med deres mange optrædener foran skolen viser de Novalies plageånder, at pigen ikke længere kæmper sin kamp alene.

Anbefalet til dig