Advarer brugere om orange prik på iPhone

14/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: TikTok
En TikTok-bruger advarer om orange prik på iPhone.

Mest læste i dag

TikTok-brugeren @mrjamienyland har sendt sine følgere i panik ved at dele en video, hvor han advarer om at "søge hjælp", hvis de ser en orange prik øverst på deres iPhone-skærm.

Selvom advarslen måske lyder lidt dramatisk, er det bestemt værd at undersøge - eller afkræfte - især hvis du overvejer at anskaffe dig den nye iPhone 15, skriver LADbible.

Den orange prik forventes nemlig at fortsætte i den næste version af iOS.

"Hvis du ser denne orange prik på din telefon, skal du søge hjælp meget hurtigt," skriver @mrjamienyland i teksten til TikTok-videoen og fortsætter:

"Hvis du ser en orange prik (som denne øverst) på din iPhone, betyder det, at nogen lytter til dig. Det har været overalt i nyhederne, og faktisk er den orange prik en advarsel fra Apple om, at nogen bruger din mikrofon uden din tilladelse.

"Hvis du ikke har nogen apps åbne, og prikken stadig er der, så spionerer nogen på din telefon og lytter til dine samtaler. Så hvis du ser denne orange prik, skal du straks slukke din telefon og søge hjælp."

En person svarede: "Jeg begynder virkelig at blive bange nu," mens en anden tilføjede: "Jeg er så bange," og en tredje skrev: "HVAD?!?". Dog påpegede mange af hans følgere - helt korrekt - at prikken ikke nødvendigvis betyder, at nogen lytter med, den indikerer bare, at en af telefonens apps bruger mikrofonen.

"Det betyder bare, at din mikrofon er aktiv, ikke at nogen lytter med," svarede en TikTok-bruger.

"Det betyder bare, at mikrofonen er i brug," lød det fra en anden, mens en tredje skrev: "Det betyder ikke, at nogen lytter til dig, det betyder, at en app bruger din mikrofon eller har brugt den for nylig."

Disse ser ud til at have ret, da Apple på sin hjemmeside skriver følgende:

'En orange indikator betyder, at mikrofonen bruges af en anden app på din iPhone. Denne indikator vises som en orange firkant, hvis indstillingen Differentier uden farve er slået til. Hvis du vil aktivere Differentier uden farve, skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Skærm & tekststørrelse.'

Du har måske også lagt mærke til en lille grøn prik, der dukker op i øverste højre hjørne af din skærm.

'En grøn indikator betyder, at enten kameraet eller både kameraet og mikrofonen bruges af en app på din iPhone,' fremgår det på Apples hjemmeside.

Anbefalet til dig