Advarsel: Her kan der blive over 45 grader

17/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Temperaturen kan overstige 45 grader.

Mest læste i dag

Den nye hedebølge "Charon", der også er kendt som "monstret", har ramt Sydeuropa og forårsager ekstreme temperaturer. Italienske myndigheder har udstedt et rødt varsel i 16 byer, da temperaturen forventes at slå nye rekorder i hele regionen i løbet af denne uge.

Ifølge Sky News vil temperaturerne overstige 45 grader i Italien i de kommende dage.

"Nogle steder vil der blive slået gamle rekorder," advarer den italienske vejrtjeneste Meteo.

Populære turistdestinationer som Rom, Firenze og Palermo er blandt de ramte byer.

Den italienske sundhedsminister, Orazio Schillaci, opfordrer folk til at være forsigtige, især ældre personer, når de besøger turiststeder. Han advarer mod at udsætte sig for ekstrem varme og anbefaler, at man undgår direkte sollys mellem kl. 11.00 og 18.00.

Ifølge italienske meteorologer er der risiko for, at den højeste temperatur, der nogensinde er målt i Europa, kan blive overskredet i løbet af de næste par dage.

Den nuværende rekord blev sat for to år siden på Sicilien og lød på 48,8 grader.

Grækenland har også taget forholdsregler for at beskytte befolkningen og turisterne mod varmen. Akropolis i Athen, en verdensberømt turistattraktion, blev lukket fredag.

Det er dog ikke kun Nordafrika og Sydeuropa, der oplever ekstrem varme. Flere steder i Asien, herunder Kina, er også ramt af høje temperaturer, skriver norske Dagbladet.

I Kina blev der søndag sat ny varmerekord. Byen Sanbao i Xinjiang-provinsen målte en temperatur på 52,2 grader ifølge Sky News. Dette er 1,7 grader højere end den tidligere rekord i landet.

Anbefalet til dig