Advokat advarer: Derfor bør du undgå selvbetjeningskasserne i butikker

14/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En forsvarsadvokat fortæller, hvorfor hun ikke anbefaler kunder at benytte selvbetjeningsmaskiner.

Mest læste i dag

Samtlige butikker har allerede selvbetjeningskasser, så man hurtigt kan få overstået sine indkøb. En advokat hævder dog, at hun aldrig bruger dem, og hun opfodrer ligeledes til, at du bør droppe dem.

Det er forsvarsadvokaten Carrie Jernigan, der i en viral TikTok-video fortæller, hvorfor hun advarer folk om selvbetjeningsmaskinerne.

"Som forsvarsadvokat råder jeg de fleste mennesker til at undgå selvbetjeningskasserne," fortæller hun.

Desuden tilføjer hun, at der er 'tre grupper' af mennesker, der ender med at blive anklaget for butikstyveri.

Den første gruppe er de mennesker, der vælger at stjæle bevidst. Dem som scanner nogle få varer, men som efterfølgende gemmer nogle varer, som de ikke scanner ind og betaler for.

Den anden gruppe mennesker er dem, der begår 'tyveri ved en fejl'. Dem der glemmer noget i bunden af kurven, eller dem som måske har fået skubbet en vare ind under en taske, og altså ikke opdager dette, før det er for sent.

Den tredje og sidste gruppe er ifølge advokaten de mennesker, der er helt uskyldige, og som først vil blive anklaget langt efter, at man har handlet i butikken.

Carrie Jernigan kommer med et eksempel, hvor hun fortæller, at det sker i de tilfælde, hvor butikken på et tidspunkt gør status, og opdager, at der mangler en ting af større værdi. Det kan få dem til at kigge tilbage på overvågningsvideo og holde øje med, hvilken person der var den sidste til at 'tage' den vare. Og af en eller anden grund, vil de måske tro, at du stjal det.

Ifølge advokaten så kan straffen i værste tilfælde være op til et års fængsel.